• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi MotoGP: ΚΑΤ
Pole α λα Assen για Zarco!
Νέα 14/10/2017 - 10:34

Τη δεύτερη pole position της καριέρας του πήρε ο Johann Zarco πριν από λίγο, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πίστας του Motegi.

 

Η βροχή έμεινε μακριά και η πίστα σταδιακά στέγνωνε, όμως δεν ήταν αρκετά στεγνή για να «σηκώσει» σλικ ελαστικά, κάτι που φάνηκε στην περίπτωση του Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός ρίσκαρε και πόνταρε στο ότι θα στέγνωνε πιο γρήγορα η πίστα και βγήκε με τα σλικ για ν’ αρχίσει ν’ αποκτά αίσθηση και να είναι έτοιμος για τα τελευταία λεπτά.

 

Ωστόσο το ρίσκο δεν του βγήκε και στο τέλος φόρεσε τα βρόχινα για να κάνει όμως έναν χρονομετρημένο γύρο, που τον άφησε στην 12η θέση.

 

Σίγουρα δεν θα είναι χαρούμενος, ενώ το ίδιο ισχύει για τον Vinales ο οποίος για πρώτη φορά δεν ήταν στις ΚΑΤ2, απ’ όταν ήρθε στους μπλε στην αρχή της χρονιάς.

 

Μπροστά ο Marquez έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο - για την ώρα - στο 1:53.9 και ανέβαινε στην προσωρινή pole position.

 

Μάλιστα ο χρόνος του Ισπανού ήρθε παρά το ότι είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο γρήγορο γύρο του, που του κόστισε μερικά δέκατα.

 

Στη συνέχεια όμως και ο Ισπανός ακολούθησε λάθος τακτική, καθώς στα τελευταία λεπτά βγήκε στην πίστα με τα σλικ, θέλοντας να δει κάποια πράγματα, όπως είπε.

 

Δεν του βγήκε αλλά δεν ήταν τελείως απογοητευμένος, καθώς ο καλός του χρόνος του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την πρώτη σειρά.

 

Αυτό το λάθος εκμεταλλεύτηκε ο Johann Zarco και κατάφερε να πάρει την pole position, όντας φανερά συγκινημένος στο parc ferme.

 

Άλλωστε δεν είναι λίγο να είσαι νεοφερμένος στην κατηγορία και να έχεις ήδη δυο pole positions!

 

Για τον Γάλλο τα πράγματα ήταν περίπου ίδια όπως στο Assen, όταν πήρε την πρώτη του pole.

 

Και τότε, όπως και τώρα, ένοιωθε πολύ καλά σε μια πίστα που στέγνωνε και κατάφερε να επισκιάσει τους πάντες.

 

Το 1:53.469 που έκανε ήταν τρία ολόκληρα δέκατα πιο κάτω από το χρόνο ενός πολύ πιο έμπειρου αναβάτη αλλά και σπεσιαλίστα στη βροχή, του Danilo Petrucci.

 

Ο Petrux (και στο Assen ήταν στη πρώτη σειρά) υπογράμμισε τη σημασία της πρώτης σειράς στις δηλώσεις του, ωστόσο προειδοποίησε για τα προβλήματα που έχει στη βροχή.

 

Αύριο περιμένουμε πολλή βροχή στην Ιαπωνία και ο Danilo είπε ότι το τελευταίο διάστημα δεν νοιώθει πολύ δυνατός με το πίσω μέρος της Ducati του σε τέτοιες συνθήκες.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Aleix Espargaro, κατακτώντας το καλύτερό του αποτέλεσμα με την Aprilia σε κατατακτήριες, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της ομάδας.

 

Μάλιστα ο Aleix άφησε σχεδόν τρία δέκατα πίσω του την GP17 του Jorge Lorenzo, που στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ήταν η καλύτερη Ducati, καθώς ο Dovi έμεινε στην 9η θέση.

 

Με το λιγότερο νερό στην πίστα, όπως και χτες το μεσημέρι, ο Dani Pedrosa κατάφερε να ζεστάνει τα ελαστικά του και να γράψει τον 6ο χρόνο, μπροστά από το δίδυμο της KTM.

 

Τόσο ο Bradley Smith, όσο και ο Pol Espargaro ήταν οι δυο που πέρασαν με επιτυχία από τις ΚΑΤ1, αν και ο πρώτος ήταν τυχερός καθώς ο Crutchlow - που θα τον έβγαζε εκτός - έκανε ένα λάθος στην τελευταία στροφή της πίστας.

 

Πάντως ο Smith δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης της ομάδας προς το πρόσωπό του και σήμερα πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα με την RC16 σε κατατακτήριες.

 

Είναι μόλις η δεύτερη φορά φέτος, μετά το GP της Αργεντινής, που ο Smith καταφέρνει να είναι μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Alex Rins που κέρδισε για 0.134’’ τον Iannone που με τη σειρά του κατάφερε να ολοκληρώσει μπροστά από τον Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα