• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi Moto2: ΚΑΤ
Τρομερή δράση, pole για Nakagami!
Νέα 14/10/2017 - 10:50

Καταπληκτικός ήταν ο ρυθμός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των κατατακτηρίων της μεσαίας κατηγορίας.

 

Η πίστα στο Motegi στέγνωνε και όλοι μπήκαν δυνατά για να γράψουν καλούς χρόνους και κυρίως να αποκτήσουν αίσθηση της κατάστασης.

 

Περίπου στα τελευταία 20 λεπτά ήταν φανερό ότι όλα θα κρινόντουσαν με τα σλικ ελαστικά, καθώς στο προηγούμενο διάστημα όλοι ήταν με τα βρόχινα.

 

Με τη βροχή να μένει μακριά και την πίστα να στεγνώνει συνέχεια, τα τελευταία λεπτά είχαν μια άγρια ομορφιά!

 

Ο Takaaki Nakagami κατάφερε να πάρει μια τρομερή pole position μπροστά στους συμπατριώτες του, κερδίζοντας στο τέλος για 0.128δ τον Marquez!

 

Ο τελευταίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το γκάζι της μοτοσυκλέτας του και έχασε τα πρώτα λεπτά του 45λεπτού.

 

Στη συνέχεια, στο τέλος, είχε περίπου 8-9 λεπτά όταν βγήκε στην πίστα με τα σλικ κι έπρεπε να σύντομο χρονικό διάστημα ν’ αποκτήσει αίσθηση και να γράψει χρόνους.

 

Το ίδιο ίσχυε και για τον ομόσταυλό του, τον Franco Morbidelli, ο οποίος όμως απέτυχε παταγωδώς κι ενώ όλη τη χρονιά ήταν στην 1η ή τη 2η σειρά της εκκίνησης, αύριο θα ξεκινήσει 15ος!

 

Τουλάχιστον ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο, ο Tom Luthi, δεν τα πήγε καλά και θα είναι στην 13η θέση του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Επιστρέφοντας στον Marquez, ο Ισπανός έκανε ένα καταπληκτικό πέρασμα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, ανεβαίνοντας στη πρώτη θέση με χρόνο 1:53.776.

 

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε την pole, ήρθε ένας πανίσχυρος Nakagami να ανατρέψει την κατάσταση.

 

Ο Ιάπωνας ήταν φανταστικός στο τελευταίο κομμάτι και δίκαια κέρδισε τον Marquez, πανηγυρίζοντας μπροστά στους συμπατριώτες του την 1η φετινή του pole και την 5η της καριέρας του.

 

Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με τον Xavi Vierge και την Tech3 να ανταπεξέρχονται υπέροχα και για πρώτη φορά να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης!

 

Τη δεύτερη ανοίγει ο Mattia Pasini, που έμεινε μπροστά από τους Oliveira και Syahrin που πάλευαν λίγο πριν το τέλος για την pole, αλλά μετά υποχώρησαν στις θέσεις 5 και 6.

 

Ένα από τα καλύτερά του αποτελέσματα σε κατατακτήριες φέτος πήρε ο Sandro Cortese που ολοκλήρωσε έβδομος και μπροστά από τους Schrotter, Simeon και Fernandez.

 

Ειδικά ο τελευταίος θα έχει να θυμάται για πολύ καιρό τη σημερινή του παρουσία στο Motegi, καθώς πήρε - με διαφορά - το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες της Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Καθησυχαστικός ο Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi MotoGP: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα