• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Το πιο δύσκολο Πρωτάθλημα!
Δεν περίμενα τόσο δυνατό τον Dovi!
Νέα 15/10/2017 - 17:05

Ο Marc Marquez φεύγει από το Motegi έχοντας δώσει πέντε βαθμούς στο μεγάλο του αντίπαλο, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος.

 

Ο 24χρονος Ισπανός και ο Dovizioso μας προσέφεραν έναν τελευταίο γύρο στον αγώνα που άνετα θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία!

 

Τελικός νικητής ο Ιταλός και η Ducati, με τους δυο να λύνουν τις διαφορές τους την επόμενη εβδομάδα στο Phillip Island.

 

«Ήταν ένας φανταστικός αγώνας», σχολίασε ο Marquez. «Πήγε μέχρι τέλους! Είμαι ικανοποιημένος και με τη 2η θέση, μιας και είμαστε σε μια πίστα που συχνά δυσκολευόμουν».

 

«Πήρα διάφορα ρίσκα, αλλά δεν πίεσα στο όριο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος προσπάθησα να ξεφύγω, χωρίς όμως επιτυχία. Εκεί κατάλαβα ότι θα πηγαίναμε μέχρι τέλος».

 

Οι τελευταίοι γύροι ήταν έντονοι, με τη μάχη για τους 25 βαθμούς να είναι τιτάνια και με πρωταγωνιστές τους δυο κορυφαίους αναβάτες/μοτοσυκλέτες του 2017.

 

«Για μια στιγμή σκέφτηκα να συμβιβαστή με τη 2η θέση, αλλά μετά ανέκαμψα και αποφάσισα να προσπαθήσω στην τελευταία στροφή».

 

«Είχαμε μια καθαρή μάχη, πλην της περίπτωσης στην 3η στροφή που ήταν ένα πέρασμα στο όριο και για το οποίο πρέπει να απολογηθώ στον Dovi».

 

«Δεν σκεφτόμουν τη μάχη μας στην Αυστρία, αλλά περισσότερο είχα στο νου μου να δω τα δυνατά κι αδύναμα σημεία του».

 

Η σημερινή μάχη ήταν ακόμα πιο δύσκολη, λόγω και των συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα, με τη χαμηλή ορατότητα.

 

«Δεν ήταν εύκολο, μιας και όταν με πέρασε ο Dovi έπρεπε να προσαρμοστώ και στα προβλήματα ορατότητας. Δεν ήταν εύκολο και να κρατήσω τη σωστή θερμοκρασία στα ελαστικά».

 

«Στο τέλος αυτά παρέδωσαν πνεύμα κι έχασα λίγη αυτοπεποίθηση κι έτσι δεν ήμουν σε θέση να είμαι τόσο γρήγορος, όσο στα ελεύθερα».

 

Το Πρωτάθλημα είναι ανοιχτό και συνεχίζεται το επόμενο Σ/Κ στην Αυστραλία, με τον Marc Marquez να μην φείδεται κολακευτικών σχολίων για τον αντίπαλό του.

 

«Έχουμε διαφορά 11β και μπροστά μας τρεις πίστες που οι συνθήκες μπορεί να είναι διαφορετικές κι έτσι πρέπει να είμαστε πάντα στις μπροστά θέσεις».

 

«Αυτό είναι σίγουρα το πιο δύσκολο Πρωτάθλημα στο οποίο έχω πάρει μέρος. Πιέζω και προσπαθώ να πάρω το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα μου και φαίνεται».

 

«Οι 23 πτώσεις μου έχουν έρθει επειδή ακριβώς πιέζω, αλλά κι επειδή στο MotoGP υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και στις οποίες πρέπει να προσαρμόσεις στυλ και ρυθμίσεις».

 

«Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ ότι θα μάχομαι για τον Τίτλο με τον Dovi. Είναι μια ωραία όμως έκπληξη για το Πρωτάθλημα».

 

«Είναι δουλευταράς και η σκληρή του δουλειά απέδωσε καρπούς. Είναι ωραίο να παλεύω μαζί του για τον Τίτλο, ειδικά μιας και είναι και ωραίος τύπος».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Αυτά δεν είναι τα ίδια λάστιχα

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα