• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Αυτά δεν είναι τα ίδια λάστιχα
Λύσεις; Δεν ξέρουμε την αιτία καλά-καλά...
Νέα 15/10/2017 - 18:03

Με το χειρότερο τρόπο έκλεισε το Γιαπωνέζικο GP για τον Valentino Rossi, ο οποίος όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είχε μια πτώση στον αγώνα.

 

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο τα ερωτήματα που ήγειρε ήταν αρκετά, με τον Ιταλό να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς έγινε, ή γιατί έγινε...

 

«Ήταν μια άσχημη πτώση στην 7... ένα highside. Προσπαθούσα και είχα το ρυθμό του Aleix, αλλά στις αριστερές στροφές δεν είχα πρόσφυση. Ήταν σαν να οδηγούσα στον πάγο».

 

«Με το που άνοιξα το γκάζι έχασα αίφνης το πίσω μέρος και μέχρι να το συνειδητοποιήσω ήδη πετούσα στον αέρα».

 

«Τουλάχιστον ήμουν τυχερός και δεν τραυμάτισα το πόδι μου. Αυτό ήταν το θετικό σ’ ένα δύσκολο Σ/Κ κι έναν πολύ δύσκολο αγώνα χωρίς πρόσφυση στον πίσω τροχό. Πρέπει να καταλάβουμε το γιατί».

 

«Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δώσουμε σωστή πληροφόρηση στην Yamaha. Για μένα ο συνδυασμός M1 και Michelin μας δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις συνθήκες, αλλά κυρίως στο βρεγμένο».

 

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η λύση κι αυτό επειδή δεν ξέρω ποια είναι η αιτία του προβλήματος... είναι μια περίεργη κατάσταση».

 

Ίσως τα ελαστικά;

 

«Σε σχέση με πέρυσι, μου φαίνεται ότι ο σκελετός του πίσω είναι πιο μαλακός. Αυτή είναι η αίσθησή μου αν και η Michelin λέει ότι δεν είναι έτσι».

 

«Αυτό όμως πιστεύω... όταν νοιώθεις διαφορετικά στην οδήγηση, σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει. Το αρνούνται όμως και πρέπει να βρούμε τι γίνεται. Αν δουλεύουν με την Honda και την Ducati, τότε το πρόβλημα είναι δικό μας».

 

Και δεν εννοεί μόνο την Μ1 του 2017...

 

«Ακόμα κι Zarco με την περσινή μοτοσυκλέτα, που είναι καλή στο βρεγμένο, είχε πολλά προβλήματα στους τελευταίους 5 γύρους κι έριξε το ρυθμό του 3-4’’ στο γύρο».

 

«Τα ελαστικά δεν δουλεύουν με την Yamaha, ούτε τα παλιά, ούτε τα καινούργια. Έχουμε κάποιες ιδέες και πρέπει να τις συγκρίνουμε με τις Michelin».

 

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην αρχή της σεζόν, με την μοτοσυκλέτα του 2017, ο Maverick Vinales έδειχνε αήττητος...

 

«Κατ’ αρχήν οι άλλοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ κι εμείς έχουμε δυσκολίες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στους περιορισμούς μας».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Κέρδισα γιατί...

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Το πιο δύσκολο Πρωτάθλημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα