• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Για πάντα στη Yamaha ο Rossi!
H Yamaha ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας την με τον απόλυτο σταρ των motoGP, Valentino Rossi για ακόμα δύο χρόνια.
Νέα 19/07/2008 - 00:00
Η εξέλιξη ήταν γνωστή εδώ και καιρό, το μόνο που απέμενε ήταν η επισημοποίησή της, η οποία και ήρθε. H Yamaha ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας την με τον απόλυτο σταρ των motoGP, Valentino Rossi για ακόμα δύο χρόνια.

Ο Doctor πήγε στη Yamaha το 2004 και μέχρι το 2010 οπότε και θα ολοκληρωθεί το νέο του συμβόλαιο θα συμπληρώσει επτά χρόνια. Μέχρι σήμερα με την εταιρία των τριών διαπασών έχει κατακτήσει δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2004 και 2005) και έχει πανηγυρίσει 32 νίκες και 20 pole positions.

Το νέο συμβόλαιο υπεγράφη την Παρασκευή παρουσία του Masao Furusawa και ανακοινώθηκε επίσημα στο πάρτι που έδωσε η Yamaha στο Monterey Bay Aquarium.

«Μετά από τόσα χρόνια στους αγώνες, με τόσες πολλές νίκες, χρειαζόμουν ένα έξτρα κίνητρο για να αποφασίσω να υπογράψω για ακόμα δύο χρόνια. Το καλύτερο μέρος για να βρω αυτά τα κίνητρα που αναζητούσα είναι η Yamaha, από τη στιγμή που έχω εξαιρετική σχέση με τους επικεφαλής της εταιρίας η οποία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αφοσίωση. Στην ομάδα μας υπάρχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και με αυτήν την νέα συμφωνία μπορώ να συνεχίσω απερίσπαστος τη δουλειά με το πλήρωμά μου. Είχα κι άλλες επιλογές αλλά οι προσπάθειες που έκανε η Yamaha για να μου δώσει την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο καλύτερο περιβάλλον με έκαναν να αποφασίσω την παραμονή μου στην ομάδα για ακόμα δύο χρόνια. Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει ότι η Yamaha είναι ο κατασκευαστής με τον οποίο θα περάσω τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου. Αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από χίλιες λέξεις», δήλωσε πανευτυχής από την εξέλιξη ο Rossi.

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis σχολίασε: «Προφανώς και είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε τις υπηρεσίες του Βαλεντίνο για ακόμα δύο χρόνια. Νομίζω ότι αυτή η είδηση θα ενθουσιάσει τους φίλους των motoGP και της Yamaha. Ο Valentino είναι ένα σύμβολο για το σπορ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση καθώς δίνει μάχη για να κατακτήσει το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του, το τρίτο με την Yamaha. Το ρόστερ μας για το 2009 έκλεισε και τώρα μπορούμε να αφοσιωθούμε στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και στην οργάνωση της ομάδας ώστε να σιγουρευτούμε ότι θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν πάντως έχουμε αρκετούς αγώνες μπροστά μας για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και ελπίζω ότι ο Valentino μπορεί να νικήσει στη Λαγκούνα Σέκα για πρώτη φορά στην καριέρα του ώστε να αυξήσει τη διαφορά του πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Forza Vale!»

Παρτενέρ του Doctor για το 2009 θα είναι όπως και φέτος, ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος, Jorge Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

USA GP: O Stoner 5η συνεχόμενη pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: «Συζητάω με την Ducati»

Χορηγοί