• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Στρατηγική;
Το μόνο που θέλω είναι η νίκη!
Νέα 28/10/2017 - 17:46

Η Αυστραλία έχει ξεχαστεί και ο Andrea Dovizioso θα κάνει την ύστατη προσπάθεια να εξισορροπήσει κάπως τα πράγματα στο Πρωτάθλημα.

 

Για να το πετύχει αυτό, ξέρει ότι πρέπει να τερματίσει πρώτος στον αυριανό αγώνα, αν και ούτε αυτό θα είναι αρκετό, αν δεν βοηθήσουν κάποιες άλλες Ducati.

 

«Είμαι στην τέλεια θέση», λέει ο Ιταλός. «Αλλά η αίσθηση πάνω στη σέλα είναι πιο σημαντική απ’ αυτή. Ήμουν γρήγορος σε όλες τις συνθήκες».

 

«Γενικότερα για τη φετινή σεζόν θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ό,τι και να γίνει στο τέλος. Βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα και πάνω απ’ όλα δουλέψαμε καλά κάθε Σ/Κ».

 

«Είμαι εδώ για να κερδίσω και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό! Θέλω τους 25β αύριο».

 

Έχει κάποια στρατηγική κατά νου για τον αυριανό αγώνα;

 

«Δεν είναι εύκολο να δεις που βρίσκεται ο ανταγωνισμός. Καταλαβαίνεις τα πάντα μόνο μετά τους πρώτους γύρους ενός αγώνα. Θα περιμένω μέχρι τότε και θα ενεργήσω ανάλογα».

 

«Σήμερα έκανε πολύ ζέστη και σε τέτοιες συνθήκες είναι αδύνατον να δώσεις το 100% από την αρχή μέχρι το τέλος. Επιπλέον η στρατηγική είναι αποτέλεσμα και της ταχύτητάς σου».

 

Ένας αγώνας με ένα μεγάλο μπροστινό γκρουπ θα ήταν ιδανικό για τον Dovi.

 

«Φυσικά και ειδικά αν είμαι ο πιο γρήγορος του γκρουπ και βάλω μερικούς ανβάτες ανάμεσα σ’ εμένα και τον Marc. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι 4-5 με ίδιο ρυθμό».

 

Οι αντίπαλοί του;

 

«Ο καθένας θα κάνει τον αγώνα του... δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τον Pedrosa ενώ ο Zarco έχει μεγάλο κίνητρο μετά το Phillip Island και θα θέλει να εκδικηθεί».

 

Όσο για τον Marquez... «Είναι μπροστά απ’ όλους σχεδόν σε όλη τη σεζόν και δεν είναι παράλογο που φαίνεται περισσότερο αγχωμένος. Είδατε όμως το σώσιμό του; Απίστευτο, όπως πάντα!»

 

Σε λίγες ώρες ξεκινά ο αποφασιστικής σημασίας αγώνας.

 

«Προσεγγίσαμε το Σ/Κ με τον τέλειο τρόπο, βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα, έκανα έναν καλό γύρο στις κατατακτήριες, αλλά πάνω απ’ όλα μπορώ και έχω σταθερό ρυθμό».

 

«Στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο και για την ώρα τον έχουμε πετύχει».

 

Τέλος, μίλησε για τα ελαστικά.

 

«Πίστευα ότι το μεσαίο πίσω θα ήταν η σωστή επιλογή, αλλά το απόγευμα μου έδωσε κάτι θετικό και το μαλακό. Η απόφαση πάντως δεν θα είναι πρόβλημα».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Να εκδικηθώ τον Marquez;

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ο αγώνας;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα