• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Εντολές της Ducati;
Έκανα τον αγώνα μου, δεν είδα τίποτα....
Νέα 29/10/2017 - 20:41

Μετά το τέλος του αγώνα στην Sepang και αν πιστέψουμε το έγκυρο και «αδελφό» gpone.com, η Ducati ζήτησε με κωδικοποιημένο μήνυμα από τον Lorenzo ν’ αφήσει τον Dovi να περάσει 1ος.

 

Ήταν η στιγμή που όλοι οι τηλεθεατές είδαν στις οθόνες τους, με την Ducati να στέλνει ένα μήνυμα στον Lorenzo, λέγοντάς του ν’ αλλάξει στην χαρτογράφηση 8.

 

Όπως επιβεβαιώνουν πληροφορίες από την Ιταλία, ήταν ένας εσωτερικός κώδικας των κόκκινων, για να ζητήσουν από τον Jorge να αφήσει την 1η θέση του αγώνα στον Dovi.

 

Ο ίδιος ο Lorenzo ισχυρίζεται ότι δεν είδε καν το μήνυμα που του έστειλαν και δεν πίεσε τον Dovi μετά το λάθος του, μόνο και μόνο επειδή το ρίσκο ήταν μεγάλο.

 

«Για να είμαι ειλικρινής ήμουν συγκεντρωμένος στην οδήγησή μου και ήθελα να μην καταλήξω στην αμμοπαγίδα και γι’ αυτό δεν κοίταγα τον πίνακα οργάνων».

 

«Μου είπαν γι’ αυτό το μήνυμα στο parc ferme. Εγώ έκανα απλά τον αγώνα μου. Έκανα καλή εκκίνηση και κυνήγησα τον Zarco που ήξερα ότι θα ανέβαζε ρυθμό με το μαλακό πίσω ελαστικό».

 

Αφού πέρασε το εμπόδιο του Γάλλου, ο Jorge οδήγησε την κούρσα για να κάνει το λάθος στην προτελευταία στροφή της πίστας, 4 γύρους πριν το τέλος, δίνοντας την ευκαιρία στον Dovi να περάσει μπροστά.

 

«Μου δίπλωσε το μπροστινό και παραλίγο να πέσω. Έκλεισα τα μάτια μου διότι πίστεψα ότι έπεσα. Ο Andrea το εκμεταλλεύτηκε».

 

«Προσπάθησα να μείνω κοντά του, αλλά ήταν δύσκολο. Ήμουν στο όριο με το μπροστινό και κατάφερε να μου κάνει μερικά δέκατα διαφοράς».

 

«Φυσικά και ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο Τίτλος για την Ducati και δεν ήθελα να κάνω κάτι ηλίθιο».

 

«Αν ήμουν κοντά στον Dovi και είχα την ευκαιρία να τον περάσω, χωρίς ρίσκο όμως, θα το έκανα. Σήμερα όμως θα έπρεπε να πιέσω πολύ και υπήρχε 90% πιθανότητα να καταλήγαμε και οι δυο στο έδαφος».

 

«Έχω κερδίσει 44 αγώνες και ξέρω ότι μια νίκη με την Ducati είναι απλά θέμα χρόνου. Ήξερα ότι ήταν ευαίσθητο το ζήτημα, με τον Dovi να παλεύει για τον Τίτλο».

 

«Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν του επιτέθηκα στο τέλος».

 

Πάντως ο Ισπανός έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα στο βρεγμένο.

 

«Είδαμε κάποια πράγματα που θα μας είναι χρήσιμα για την Valencia και για το μέλλον».

 

«Ο Dovi έδειξε ότι η Ducati είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να πάρει νίκες, όπως επίσης ότι υπάρχουν πίστες που δυσκολευόμαστε περισσότερο απ’ ότι θα θέλαμε».

 

«Πρέπει να δουλέψουμε για μια πιο ομαλή απόδοση ισχύος του κινητήρα και ακόμα καλύτερη απόδοση μέσα στις στροφές».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Καλός ομόσταυλος ο Jorge

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Όταν είδα τη βροχή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα