• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Καλός ομόσταυλος ο Jorge
Όχι σαν κάτι άλλους...!
Νέα 29/10/2017 - 21:08

Ως έναν από τους καλύτερους ομόσταυλους που είχε ποτέ, χαρακτήρισε ο Andrea Dovizioso τον Jorge Lorenzo, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Iannone.

 

«Το έλεγα από πέρυσι ότι από την πρώτη στιγμή ένοιωθα καλά μ’ αυτόν. Σε αντίθεση με ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν».

 

«Είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του, στο box του και δεν έχει κάνει κάτι κακό σ’ εμένα, ούτε έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις».

 

«Και γι’ αυτό σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους ομόσταυλους που είχα. Δεν ήταν όλοι οι ομόσταυλοί μου έτσι. Στην Αργεντινή πέρυσι παλεύαμε για μια θέση στην Ducati και είδατε τι έγινε».

 

Στον αγώνα της Μαλαισίας ο Dovi ήθελε τη νίκη για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για Τίτλο, με τον Marquez να είναι στην 4η θέση.

 

Εν τέλει, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Lorenzo 4 γύρους πριν το τέλος - όταν παραλίγο να πέσει ο Ισπανός - και ο Dovi πήρε το προβάδισμα.

 

Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον κάνουν να μιλήσει για τις εντολές που δόθηκαν από την Ducati, αλλά αρνήθηκε να το συζητήσει περαιτέρω.

 

«Ο Jorge είναι έξυπνος και ήδη εξήγησε το τι έγινε. Έχασε το μπροστινό όταν ήταν μόνος του και το ίδιο συνέβη και σ’ εμένα όταν ήμουν μόνος».

 

«Η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή  και οδήγησε καλά στα 3/4 του αγώνα. Τον έβλεπα από την αρχή του αγώνα. Είδα όλες τις λεπτομέρειες, που ήταν πιο γρήγορος και που ήμουν εγώ πιο γρήγορος».

 

«Θεωρώ ότι αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα το πάλευε περισσότερο. Νομίζω όμως ότι πιέσαμε στο μέγιστο βαθμό μέχρι 4 γύρους πριν το τέλος».

 

Η επικράτησή του στην Μαλαισία ήταν η 6η φετινή νίκη του Dovi, με την GP17 να αποδεικνύεται μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα. Όμως:

 

«Δεν υπάρχει η τέλεια μοτοσυκλέτα. Όλες έχουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Φέτος ο ρυθμός μας είναι καλός και είμαστε στη 2η θέση, άρα είναι καλή η μοτοσυκλέτα».

 

«Όμως αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι το πως διαχειρίζεσαι το κάθε Σ/Κ και τη μοτοσυκλέτα σου».

 

«Δεν είναι εύκολη η μοτοσυκλέτα μας. Ρωτήστε και τον Jorge που του πήρε τόσο χρόνο να προσαρμοστεί, μιας και η προηγούμενη που οδηγούσε ήταν τελείως διαφορετική».

 

«Απ’ έξω βλέπει κανείς ότι είσαι γρήγορος και η μοτοσυκλέτα δείχνει καλή. Όμως από την εμπειρία μου ξέρω ότι δεν είναι έτσι».

 

«Ένας γρήγορος οδηγός ξέρει να καλύπτει τα αρνητικά σημεία της μοτοσυκλέτας του κι έτσι όταν είσαι απ’ έξω είναι αδύνατον να δεις όλα τα θετικά και τα αρνητικά μιας μοτοσυκλέτας».

 

«Πάντως η μοτοσυκλέτα μας είναι καλή και ισορροπημένη. Τα αποτελέσματά μου είναι σταθερά. Δυστυχώς όμως έχουμε κάνει 9η, 10η ή 13η θέση όπως στην Αυστραλία και χάσαμε έδαφος για το Πρωτάθλημα».

 

«Εξαρτάται πως βλέπεις την κατάσταση. Από την άλλη, με την ίδια μοτοσυκλέτα έχουμε έξι νίκες φέτος».

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Μιλήσαμε και στους δυο

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Εντολές της Ducati;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα