• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BRIDGESTONE: Αποσύρεται από την Formula 1.
Μια αιφνιδιαστική κίνηση.
Νέα 03/11/2009 - 07:42

Μετά τον επίλογο της φετινής σεζόν στο Abu Dhabi, η Bridgestone εξέπληξε ολόκληρο των κόσμο των μηχανοκίνητων sport ανακοινώνοντας την απόσυρσή της από την Formula 1. Η Ιαπωνική εταιρία είχε συμβόλαιο μέχρι το 2010 σαν αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το δημοφιλέστερο Πρωτάθλημα μονοθεσίων στον κόσμο.

 

Η δήλωση ανέφερε ότι αιτία της απόσυρσης ήταν "οι συνεχείς εξελίξεις στο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον" – εννοώντας πιθανότητα την Παγκόσμιο Οικονομική Κρίση, που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο του motosport. Επίσης, αιτία ενδέχεται να είναι και η πλήρης επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Bridgestone σαν αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την Formula 1.

 

O Ιάπωνας κατασκευαστής τόνισε πάντως, ότι η απόσυρση από την Formula 1 δε θα έχει καμία επίδραση στα άλλα πεδία ενασχόληση της εταιρίας, όπως τα MotoGP. Παρόλα αυτά, ήδη κάποιοι παράγοντες εκφράζουν φόβους ότι η Bridgestone ενδέχεται να έχει παρόμοια συμπεριφορά και απέναντι στους αγώνες μοτοσυκλέτας, μετά τη λήξη του συμβολαίου που έχει με τα MotoGP, το 2011.

Bridgestone 2
Bridgestone 2

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Διοργανώνει φιλικό αγώνα motocross, για φιλανθρωπικό σκοπό.

« Προηγούμενο άρθρο

VALENCIA: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα