• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ειδική 9
Ο Price μπροστά λίγο πριν το φινάλε
RALLY DAKAR 17/01/2019 - 10:06

Μια διαφορά της τάξης του ενός λεπτού έχει να διαχειριστεί ο Toby Price, λίγο πριν το φινάλε και του φετινού Rally Dakar.

 

Ο Αυστραλός, στη χτεσινή Ειδική, έμεινε μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, τον Pablo Quintanilla.

 

Η προτελευταία Ειδική του Dakar έγινε με γρουπ των 10 οδηγών να ξεκινούν μαζί από το Pisco και μετά από 313χλμ επέστρεψαν και πάλι στο Pisco.

 

Επομένως οι δέκα πρώτοι της 8ης Ειδικής ξεκίνησαν μαζί και έμειναν κοντά μέχρι το τέλος, γι’ αυτό και οι μικρές διαφορές μεταξύ τους.

 

Πάντως δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, με δυο οδηγούς από το δεύτερο γκρουπ να κάνουν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά.

 

Ο ένας ήταν ο Michael Metge (Sherco) ο οποίος κατάφερε να πάρει την πρώτη Ειδική της καριέρας του, κερδίζοντας για 2 λεπτά τον Daniel Nosiglia (Honda) που εντυπωσίασε.

 

Ο Pablo Quintanilla της Husqvarna πήρε την 3η θέση με διαφορά 03’ 28’’από τον Metge, με το δίδυμο της ΚΤΜ (Price-Walkner) να είναι 1 δευτερόλεπτο πίσω του.

 

Έτσι, ο Toby Price κρατά το προβάδισμα στη γενική κατάταξη και έχασε μόλις 1 δευτερόλεπτο σε σχέση με την 8η Ειδική.

 

Από την άλλη, ο Matthias Walkner θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη στο Dakar, ξεκινώντας σήμερα με μια διαφορά λίγο πάνω από τα 6 λεπτά από τον πρώτο.

 

Απογοήτευση στην Yamaha μετά το τέλος της χτεσινής ημέρας. Η ελπίδα τους για κάτι καλό, ο Adrien van Beveren, ήταν δυνατός και κοντά στους πρώτους.

 

Ωστόσο μια μηχανική βλάβη στη μοτοσυκλέτα του τον έβγαλε νοκ άουτ, μόλις 16χλμ πριν το τέλος της Ειδικής, χάνοντας παράλληλη την 4η θέση στη γενική κατάταξη.

 

Εκεί ανέβηκε ο Andrew Short ο οποίος συνεχίζει στο δυνατό ρυθμό του των τελευταίων ημερών, ενώ ήταν μόλις 4 λεπτά μακριά από την κορυφή χτες.

 

Βέβαια από τον Short και κάτω οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, με τον Αμερικανό να είναι 40 λεπτά μακριά από τον Toby Price.

 

Η κορυφαία Yamaha στη γενική κατάταξη είναι αυτή του Xavier de Soultrait στην 5η θέση, ενώ είναι και ο τελευταίος με διαφορά εντός της 1 ώρας από την κορυφή.

 

Η λαβωμένη Honda έχει μείνει με τον Jose Ignacio Cornejo να διεκδικεί μια θέση στην 5άδα.

 

Ο Χιλιανός νίκησε χτες τον Luciano Benavides (ΚΤΜ) και του πήρε την 6η θέση στη γενική κατάταξη.

Επόμενο άρθρο »

Video Dakar 2019 (Ημ. 9)

« Προηγούμενο άρθρο

Video Dakar 2019 (Ημ. 8)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα