• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταδικασμένος να κερδίσει!
Ο Pernat μιλά για τον Dovi (και όχι μόνο)
Newsletter 21/02/2019 - 16:22

Οι δοκιμές στην Μαλαισία μας έδωσαν κάποιες πρώτες ενδείξεις για το 2019 και ο γνωστός στο paddock, Carlo Pernat κάνει τη δική του εκτίμηση.

 

«Η Honda θα έχει προβλήματα στην αρχή του Πρωταθλήματος», προβλέπει και συνεχίζει: «Οι αντίπαλοί τους θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τους πρώτους 3 Αγώνες».

 

Για την Ducati, που είχε 4 μοτοσυκλέτες της στις πρώτες θέσεις στην Μαλαισία, τόνισε:

 

«Έχει αποδείξει ότι είναι το σημείο αναφοράς κι ότι έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Bagnaia, αν και rookie, ήταν πολύ γρήγορος».

 

«Ο Gigi αφήνει πίσω τους Ιάπωνες μ’ αυτά τα φτερά. Αυτό είναι το δυνατό του σημείολ, ότι τους κέρδισε σ’ έναν τομέα που δεν τον γνώριζαν πολύ καλά».

 

Άρα μήπως ήρθε η ώρα, 12 χρόνια μετά, η Ducati να πανηγυρίσει και πάλι έναν Παγκόσμιο Τίτλο;

 

«Ο Dovi πρέπει να προσπαθήσει να τον κατακτήσει… έχει την εμπειρία και κρατά όλα τα χαρτιά στα χέρια του. Αν δεν κερδίσει θα είναι αποτυχία».

 

Η κουβέντα, στη συνέχεια, πέρασε και στην Yamaha:

 

«Πέρυσι έκαναν λάθος με τον κινητήρα, αλλά αν η Μ1 γυρίσει εκεί που ήταν πριν μερικά χρόνια, τότε ο Rossi κι ο Vinales θα μπορούν να πάρουν κάτι καλό».

 

«Ο Rossi είναι πραγματικό “σκυλί” και παρά το ότι είναι 40 και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, εν τούτοις είναι πολύ δυνατός».

 

«Όλα εξαρτώνται από τη μοτοσυκλέτα. Με μια ανταγωνιστική Μ1, ο Valentino θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον 10ο Τίτλο».

 

«Δυνατός είναι και ο Vinales, όμως δεν πρέπει να έχει ψυχολογική εμμονή με τον Valentino και να μάθει να είναι γρήγορος στο βρεγμένο».

 

Σύμφωνα με τον Pernat, η έκπληξη της φετινής σεζόν θα είναι:

 

«Η Suzuki που έχει κάνει σημαντικό βήμα μπροστά. Από τεχνολογικής άποψης, η μοτοσυκλέτα της είναι ανώτερη της Yamaha».

 

«Θεωρώ ότι στο παιχνίδι θα είναι και ο Rins. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η συνεχής αναζήτησή τους για νεαρούς οδηγούς».

 

«Είναι καλή τακτική, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω, όταν π.χ. είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον Jorge Lorenzo».

 

«Όταν έχεις μια μοτοσυκλέτα ικανή για νίκες, τότε πρέπει να πάρεις κι αναβάτη ικανό για νίκες».

 

Τέλος, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει λίγο για την Aprilia αλλά και για την KTM.

 

«Η Aprilia έφτιαξε σωστά το αγωνιστικό της Τμήμα φέτος, αλλά άργησε. Η έλευση του Rivola απελευθερώνει τον Albesiano για να δουλέψει ως μηχανικός».

 

«Ο Bradley Smith είναι καλός για οδηγός εξέλιξης κι έχουν επαγγελματίες ανθρώπους, αλλά ξεκινούν από το μηδέν. Ο Iannone είναι ταλαντούχος κι ο Aleix τα πήγε καλά στα τεστ. Θα δούμε».

 

«Η ΚΤΜ δεν τα πάει καλά κι αυτό με απογοητεύει. Όμως πήραν τον Pedrosa κι αυτή ήταν μια καλή κίνηση που θα τους βοηθήσει πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Ψάχνω την αίσθηση του ‘18

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ένα (ακόμα) δύσκολο Σ/Κ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα