• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VR 46
Η εταιρία - ιδέα του Valentino Rosssi
Νέα Αγοράς 26/07/2019 - 20:06

 

VR 46 Η ΕΤΑΙΡΙΑ-ΙΔΕΑ ΤΟΥ ROSSI

 

H Tavullia, η μικρή άγνωστη στους πολλούς πόλη της Ιταλίας, πέρα από το ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα και τόπος κατοικίας του Valentino Rossi, είναι το μέρος στο οποίο βρίσκεται η έδρα της εταιρίας που «τρέχει» όλες τις δραστηριότητες του Ιταλού σούπερσταρ.

 

Αναδημοσίευση από το περιοδικό MOTOGP WORLD τεύχος #96 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ /ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Αποστολή Δημήτρης Διατσίδης / φωτογραφίες VR|46, Camilla Fratesi

 

 

Βρεθήκαμε ανάμεσα στους 13 δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο που προσκάλεσε η εταιρία του Rossi στην έδρα της, ένα μοντέρνο κτίριο που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο της πόλης. Εκεί πέρα από το προσωπικό γραφείο του Valentino, βρίσκονται τα γραφεία των συνεργατών του, τα σχεδιαστήρια των ρούχων και όλων των ειδών που βγαίνουν από την VR|46, τα γραφεία της Ακαδημίας, το συνεργείο και το γκαράζ της Αγωνιστικής ομάδας Sky-VR|46 και οι αποθήκες των ειδών, πριν πάρουν το δρόμο τους προς τις αγορές όλου του κόσμου ή τις πίστες στις οποίες γίνονται τα GP.

 

H «VR|46 Racing Apparel», όπως λέγεται η εταιρία είναι μια ιδέα του Valentino στο να φτιάξει μια μάρκα που να βασίζεται στο πάθος του, τον επαγγελματισμό του και την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την καριέρα του από τα πρώτα της βήματα. Βρήκε λοιπόν τους έμπειρους συνεργάτες που ήξεραν το αντικείμενο (ή που το έμαθαν, καθώς οι περισσότεροι εκεί είναι κάτοικοι της πόλης ή της περιοχής) και δημιούργησαν την VR46 Racing Apparel που σχεδιάζει και παράγει (η παραγωγή γίνεται και σε άλλες χώρες) όλο τον αγωνιστικό ρουχισμό και τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Rossi και η ομάδα και η Ακαδημία, αλλά σχεδιάζει και κατά παραγγελία αντίστοιχα πράγματα για άλλες ομάδες και εταιρίες, στο χώρο του paddock του MotoGP και όχι μόνο. Βέβαια η εταιρία αναλαμβάνει και τη διανομή όλων αυτών των ειδών, για τους εκατομμύρια φίλους του «the doctor» σε όλον τον κόσμο, που επιθυμούν να φορέσουν ή να χρησιμοποιήσουν τα ίδια αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι οδηγοί της Ακαδηνμίας, του Rossi συμπεριλαμβανομένου.

 

Πέρα από την επίσημη σειρά των ειδών του Valentino Rossi, η συνεργασία περιλαμβάνει ετιαρίες όπως η Monster Energy, η Yamaha, η Οakley, η Dainese/ AGV, η Sky, η Ogio, η GoPro η ΚΤΜ και η Lamborghini.

 

Είδαμε στην επίσκεψή μας τους σχεδιαστές να ετοιμάζουν τα νέα ρούχα πολλών οδηγών και μάλιστα να συζητούν με μερικούς από αυτούς που ήταν εκεί, λόγω της επίσκεψής μας και στην Ακαδημία.

 

Οι συλλογές «TOP RACERS Official Collection» περιλαμβάνουν τους: Tony Cairoli - Toni Bou - Maverick Vinales - Cal Crutchlow - Jack Miller - Alex Rins - Fabio Quartararo - Joan Mir – Mattia Pasini - Enea Bastianini - Luis Salom - Angel Nieto, τους οδηγούς της «Riders Academy»: Franco Morbidelli – Luca Marini - Francesco Bagnaia – Lorenzo Baldassarri - Stefano Manzi – Nicolo Bulega - Dennis Foggia - Marco Bezzecchi - Andrea Migno - Niccolo Antonelli - Celestino Vietti.

 

Στο κομμάτι της παραγωγής, μετά από μια δεκαετία εμπειρίας, το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό, ανάλογο του πρεστίζ και της εικόνας του λογότυπου VR46 και γι αυτό υπάρχει τρομερός έλεγχος ποιότητας σε όλα τα είδη. Στον τομέα των πωλήσεων υπάρχει ένα διεθνές δίκτυο που καλύπτει το 90% των κρατών που έχουν μοτοσυκλετιστική δράση και φυσικά το πρόγραμμα «On Track» καλύπτει τις πωλήσεις και στους 19 Αγώνες του MotoGP.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρίας μας πληροφόρησαν ότι σύντομα, μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέα αποκλειστική συνεργασία με σπουδαία Ελληνική εταιρία που όχι μόνο θα διανέμει τα προϊόντα στην Ελληνική αγορά, αλλά θα φτιάξει και ειδικό VR|46 κατάστημα!

 

Μέσα στο 2018 «έτρεξαν» 60 πρότζεκτ, με 22 προμηθευτές και την ανάπτυξη 1,800 προϊόντων, τα οποία περνούν μέσα από τα 3,500τ.μ. των αποθηκών που επισκεφθήκαμε στο χώρο της VR|46, από όπου πέρασαν και έφυγαν για τις αγορές όλου του κόσμου 1,200,000 κομμάτια! Οι 5 μεγαλύτερες αγορές για την εταιρία το 2017 που υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία είναι οι: Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία, για ένα σύνολο πωλήσεων στα 20,500,000€.

 

Η εταιρία-ιδέα του Rossi λοιπόν είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη υπόθεση που καταφέρνει να έχει και κέρδη, ώστε να χρηματοδοτεί την Ακαδημία, που προς το παρόν το χρειάζεται.

 

Όπως και νάχει περιμένουμε τα νέα για την Ελληνική τους συνεργασία, για να δούμε και τα όμορφα προϊόντα από κοντά και στη χώρα μας, σε έναν ωραίο χώρο!

Επόμενο άρθρο »

Rippin' Mykonos: Surf με... μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαιρινή προσφορά της Triumph.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα