• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Και το Βιετνάμ θέλει να κάνει GP!
Βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dorna
Νέα 31/07/2019 - 11:18

Ο CEO της Sepang Razlan Razali είναι χαρούμενος που το MotoGP συνεχίζει το άνοιγμά του στην Ασία, αρκεί όμως η Sepang να είναι το προτελευταίο GP.

 

Η Μαλαισία και η Ιαπωνία είναι οι μοναδικές πίστες που βρίσκονται σταθερά στο Ημερολόγιο Αγώνων από το 1991.

 

Όμως η ζήτηση τα τελευταία χρόνια για διεξαγωγή GP είναι πολύ μεγάλη, με την Ταϊλάνδη να μπαίνει στο Ημερολόγιο πέρυσι και την Ινδονησία να ετοιμάζεται για το 2021.

 

«Το καλό είναι ότι η Dorna και ο Carmelo μου λένε από πριν ποιες χώρες από Ασία θα μπουν στο Ημερολόγιο, όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία ή και το Βιετνάμ με το οποίο συζητάνε».

 

Να, λοιπόν, που μέσα από τις δηλώσεις του Razali βγαίνει η είδηση ότι και το Βιετνάμ σκέφτεται τη διεξαγωγή ενός Grand Prix στη χώρα του.

 

Για τον Razlan, όπως και για όλους άλλωστε, η δυναμική αυτή του MotoGP ανά την υφήλιο είναι καλοδεχούμενη.

 

Ειδικά για την περίπτωση της Sepang όμως, οι άνθρωποί της δεν θέλουν να χάσουν τη θέση τους στο Ημερολόγιο και θέλουν να παραμείνουν το προτελευταίο GP.

 

«Δεν με ενδιαφέρει πόσοι άλλοι θα μπουν, αρκεί να είμαστε εμείς οι προτελευταίοι στο Ημερολόγιο».

 

Με το Ημερολόγιο, τελικά, να είναι αρκετά πιθανό να φτάσει τους 21 Αγώνες σε δυο χρόνια (το 2020 μπαίνει η Φιλανδία), κάποια τεστ θα πρέπει να κοπούν.

 

Η Sepang φιλοξενεί, παραδοσιακά, το πρώτο επίσημο χειμερινό τεστ, κάτι που – όπως θεωρεί ο Razali – δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στο μέλλον.

 

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε το πρώτο τεστ. Ένα τεστ θα μείνει και στο μέλλον και είμαι αισιόδοξος ότι η Sepang θα παραμείνει η ιδανική πίστα για δοκιμές».

 

«Αυτή την αίσθηση μου δίνουν και οι Κατασκευαστές, που λένε ότι είναι σημαντικό να γίνει το επίσημο τεστ στην Sepang. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Επόμενο άρθρο »

2 Έλληνες οδηγοί στην Ισπανία

« Προηγούμενο άρθρο

Πρόστιμο 64.800€ για τον Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα