• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή δυο μήνες μετά!
Το Πρωτάθλημα των SBK-Motul ξεκινά και πάλι
Νέα 03/09/2019 - 10:07

Οι φίλοι των SBK χρειάστηκε να περιμένουν αρκετά μέχρι το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα να ξεκινήσει και πάλι, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αλλά η ώρα έφτασε!

 

Όλο το ενδιαφέρον, λοιπόν, στρέφεται στο Γύρο του Portimao αυτό το Σ/Κ, στον πρώτο από τους 4 τελευταίους Γύρους πριν το τέλος της σεζόν.

 

Πριν από δυο μήνες, στην Laguna Seca, ο Jonathan Rea πήρε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι του Alvaro Bautista.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την ατυχία του Ισπανού, που δεν πήρε ούτε 1 βαθμό στις Η.Π.Α. κι έφτασε τη μεταξύ τους διαφορά στους 81β!

 

Οι μαθηματικές ελπίδες για τον πάλαι ποτέ κυρίαρχο Bautista υπάρχουν, όπως υπάρχει και το προηγούμενο σε επικές ανατροπές στο Πρωτάθλημα.

 

Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, τον τρόπο που ο Ben Spies (Yamaha) ανέτρεψε το -91 για να πάρει τον Τίτλο εις βάρος του Noriyuki Haga (Ducati) το 2009;

 

Από την άλλη βέβαια, ο Rea δείχνει και είναι πολύ δύσκολο να καταρρεύσει στους 4 Γύρους που απομένουν και να χάσει έναν ακόμα Τίτλο.

 

Ο Bautista, πάντως, θα προσπαθήσει και ενδεχομένως να μπορεί να βασιστεί στη βοήθεια του Chaz Davies, που επιτέλους αρχίζει και δείχνει ανταγωνιστικός.

 

Στη Laguna Seca, στον προηγούμενο Γύρο, κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, με τον Βρετανό σίγουρα να θέλει να προσθέσει κι άλλες επιτυχίες με την Panigale V4.

 

Αλλά και με τη βοήθεια του Davies, ο Bautista θα πρέπει να ξεπεράσει και τον τραυματισμό του στην Laguna.

 

Και μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι είχε δυο μήνες να αναρρώσει, ωστόσο τα πράγματα δεν δείχνουν ευοίωνα για τον Ισπανό.

 

Άλλωστε ο ίδιος, πριν από περίπου δυο εβδομάδες σε ιδιωτικές δοκιμές, παραπονούνταν για πόνους στον ώμο του.

 

Στην Πορτογαλία, όμως, δεν θα είναι όλη η προσοχή στραμμένη στην Kawasaki και στην Ducati.

 

Είναι και ο ανεβασμένος Toprak Razgatlioglu που διεκδικεί θέση στα φώτα της δημοσιότητας και δικαίως, με τον Τούρκο να είναι εκπληκτικός το τελευταίο διάστημα.

 

Η μετάβασή του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Toprak να έχει σταθερή παρουσία στο βάθρο στους τελευταίους Αγώνες.

 

Το μόνο που του λείπει είναι η πρώτη του νίκη, η οποία – γιατί όχι – μπορεί να έρθει στο Portimao, καθώς εκεί – στις δοκιμές – έδειξε πολύ καλό πρόσωπο.

 

Ένα καλό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία θέλει να πάρει και ο Alex Lowes, που είναι αυτός που θα φύγει τελικά από την Yamaha, κάνοντας χώρο για τον Τούρκο.

 

Ο Βρετανός δεν έχει εξασφαλίσει μοτοσυκλέτα για το 2020, την ώρα που ο Michael Van der Mark, ο νυν ομόσταυλός του, είναι πιο ήρεμος έχοντας ανανεώσει με την ομάδα για έναν ακόμα χρόνο.

 

Ο Ολλανδός, που ταλαιπωρήθηκα αρκετά από το σοβαρό του τραυματισμό στο Misano, είναι πλέον κοντά στο 100% και βολιδοσκοπεί το βάθρο στην Πορτογαλία.

 

Κάτι αντίστοιχο σκέφτεται και ο Tom Sykes, ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά στο να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με την BMW.

Επόμενο άρθρο »

Cal: Η μεγαλύτερη ταπείνωσή μου στην πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Είμαστε γρήγοροι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα