• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν ξέρω ποια ήταν η πρόθεσή του
Ο Marc μιλά για το περιστατικό με τον Rossi
Νέα 14/09/2019 - 21:15

Τη δική του γνώμη για το ό,τι έγινε στον τελευταίο γύρο των ΚΑΤ2 σήμερα στο Misano, ανάμεσα στον ίδιο και στον Rossi, έδωσε ο Marc Marquez.

 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί με πέρασε… ένα τέτοιο πέρασμα σε κατατακτήριες είναι περίεργο. Δεν ξέρω την πρόθεσή του, πρέπει να ρωτήσετε αυτόν».

 

«Αλλά θα σας εξηγήσω από την αρχή γιατί πολλοί θα λένε ότι πάλι ακολουθούσα τον Valentino… όμως δεν έχουν έτσι τα πράγματα».

 

«Θα δείτε ότι όταν βγήκα έξω ήμουν τελείως μόνος. Όταν έφτασα στην πίσω ευθεία, ο Valentino περίμενε και πήγαινε αργά».

 

«Εγώ κάθισα πίσω του διότι ήμουν μπροστά του στη λίστα με τους χρόνους και δεν ήθελα να πιέσω παρά μόνο στον τελευταίο γύρο».

 

«Ξεκινήσαμε τον τελευταίο γύρο και αφήσαμε μια διαφορά μεταξύ μας. Μετά βγήκε στο πράσινο κομμάτι στην έξοδο της 6 και ο γύρος του ακυρώθηκε».

 

Αυτό που λέει ο Marc δεν το έδειξαν στην τηλεοπτική μετάδοση των Κατατακτηρίων, ωστόσο, όντως, στα τελικά αποτελέσματα βλέπουμε τον τελευταίο γύρο του Valentino ακυρωμένο.

 

«Μετά είδα ότι δεν πήγαινε πολύ γρήγορα, ούτε ήταν πολύ αργός όμως και βρήκα την ευκαιρία να τον περάσω».

 

«Είναι αλήθεια ότι μετά, στη γρήγορη στροφή  (σ.σ. την 11) πάτησα στο πράσινο κομμάτι, αλλά δεν το είχα καταλάβει όταν ήμουν πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Γι’ αυτό και συνέχισα να πιέζω… μετά έφτασα στην 14 και μπαίνοντας είδα τη μοτοσυκλέτα του να φτάνει εκεί με πολλά χιλιόμετρα που ήταν αδύνατον να στρίψει».

 

«Δεν θα μπορούσε να πάρει έτσι τη στροφή κι ευτυχώς ήμουν τυχερός και απέφυγα την πτώση. Μετά σήκωσα το χέρι μου, όχι όμως για να ζητήσω συγγνώμη, αλλά για να πω: τι έγινε τώρα;»

 

«Το καλό είναι ότι αυτή τη φορά απέφυγα την πτώση».

 

Το τελευταίο το επανέλαβε και αργότερα, λέγοντας πάλι: «αυτή τη φορά απέφυγα την πτώση», αναφερόμενος προφανώς στο περιστατικό ανάμεσα στους δυο στην Sepang το 2015.

 

Τον ρώτησαν τι πιστεύει ότι σκεφτόταν ο Rossi εκείνη την ώρα:

 

«Μπορώ να σκεφτώ, αλλά πρέπει να ρωτήσετε εκείνον… ξέρω, όμως, τι θα απαντήσει: θα πει ότι προσπάθησε να με περάσει και ανοίχτηκε».

 

«Αυτό θα πει, αλλά το σημαντικό για εμένα ήταν ότι αυτή τη φορά απέφυγα την πτώση κι αυτό είναι που μετράει διότι ένας τραυματισμός θα ήταν καταστροφικός για το Πρωτάθλημα, μιας και έχουμε Αγώνα και την άλλη εβδομάδα».

 

«Δεν το περίμενα πάντως… δεν το περίμενα γιατί ο γύρος του ακυρώθηκε επειδή βγήκε εκτός στην 6 και γι’ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τις προθέσεις του. Ρωτήστε αυτόν».

 

Τον ρώτησαν αν θα ζητήσει να τιμωρηθεί ο Rossi:

 

«Δεν με νοιάζει γιατί δεν είναι διεκδικητής στον Τίτλο. Δεν θα χάσω χρόνο ζητώντας τιμωρία. Δεν είναι δική μου απόφαση».

 

Οι Αγωνοδίκες κάλεσαν τους δυο αναβάτες για να συζητήσουν το συμβάν και αποφάνθηκαν ότι δεν θα υπάρξει τιμωρία.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Με έκανε να χάσω χρόνο!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano MotoE: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα