• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
KTM: Ήμασταν άτυχοι!
Τον υπογράψαμε τη λάθος στιγμή
Νέα 02/10/2019 - 09:46

Η καριέρα του Johann Zarco στην ΚΤΜ κράτησε για 13 μόλις Αγώνες, με καλύτερό του αποτέλεσμα μια 10η θέση.

 

Ένας από τους βασικούς – αλλά όχι ο μόνος – λόγους που η KTM αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Kallio μέχρι το τέλος του ’19, ήταν τα συνεχόμενα παράπονά του.

 

Παράπονα που επηρέαζαν τη ψυχολογία και το κλίμα στο γκαράζ της ομάδας, σε σημείο που ο Pit Beirer να δηλώνει ότι τέτοια συμπεριφορά δεν έχει ξαναδεί στα 15 του χρόνια ως επικεφαλής της ΚΤΜ.

 

Όταν τον ρώτησαν αν στο μέλλον θα αλλάξει η συμπεριφορά του Γάλλου αναβάτη, σχολίασε:

 

«Θα έλεγα ναι… πιστεύω ότι και αυτός συνειδητοποίησε κάποια πράγματα, ενώ τώρα που θα είναι σπίτι του, θα σκεφτεί καλύτερα το τι έγινε».

 

«Για μένα όμως, κάτι άλλαξε όταν χώρισε με τον Laurent Fellon, που τον καθοδηγούσε πνευματικά. Γι’ αυτό ήμασταν και άτυχοι που τον πήραμε τη λάθος στιγμή».

 

«Ήθελε να ενηλικιωθεί και να παίρνει μόνος του τις αποφάσεις για όλα κι έκοψε τους δεσμούς με τις παλιές του επαφές. Κάποιοι από αυτές όμως, τον βοηθούσαν να είναι στο σωστό δρόμο».

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Zarco δεν είχε και την εμπειρία στο να βοηθήσει με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

 

«Στο εργοστάσιο πρέπει να φτιάξεις τη δική σου μοτοσυκλέτα. Υπάρχει η βασική έκδοση και κάπου 100 πράγματα για να διαλέξεις».

 

«Αν θες να επιβιώσεις ως εργοστασιακός πρέπει να κάνεις τις σωστές επιλογές. Αν επιλέξεις λάθος και τις 10 φορές, τότε η μοτοσυκλέτα σου θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή του ομόσταυλού σου».

 

«Έπρεπε να δοκιμάσει πολλά και δεν ήταν συνηθισμένος σε αυτό. Πριν, με την Tech3, είχε μια μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του και δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο. Απλά την οδηγούσε».

 

«Αν, όμως, θες να κερδίσεις τον Τίτλο σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, πρέπει να στήσεις τη δική σου μοτοσυκλέτα. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα τα πάει καλύτερα».

Επόμενο άρθρο »

Moto2/Moto3: Οι ομάδες του 2020

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Rins στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα