• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTO2: Το πρώην αφεντικό της Kawasaki στα MotoGP, αποκαλύπτει τα σχέδιά του για την Moto2.
Η γέννηση μιας καινούριας ομάδας.
Νέα 13/12/2009 - 11:33

Ο πρώην επικεφαλής της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki στα MotoGP, Michael Bartholemy, επιβεβαίωσε ότι θα συμμετέχει το 2010 στην Moto2, στα πλαίσια ενός νέου, φιλόδοξου, Βελγικού αγωνιστικού project.

 

Όπως αναφέραμε πριν από λίγο καιρό, ο Bartholemy θα κατεβάσει ομάδα δύο αναβατών υπό τη σημαία της Marc VDS Racing, που εκτός από την Moto2 εμπλέκεται και σε αγώνες αυτοκινήτων. Ο πρώην αγωνιζόμενος, Βέλγος, Didier De Radigues επίσης εμπλέκεται στο φιλόδοξο σχέδιο.

 

Ο Bartholemy από την πλευρά του δήλωσε: "Η Moto2 θα αντικαταστήσει τα δίχρονα 250GP και προβλέπεται να ελαττώσει σημαντικά τα έξοδα. Όλοι θα αγωνίζονται με τον ίδιο τετράχρονο κινητήρα της Honda, ενώ το πλαίσιο και η ανάρτηση θα εξελίσσεται πλήρως από τις ομάδες. Προφανώς, σε αυτό τον τομέα έχουμε ένα προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό."

Το πανέμορφο Ford GT, της ομάδας Marc VDS Racing.
Το πανέμορφο Ford GT, της ομάδας Marc VDS Racing.

 

"Πρέπει να παραδεχτώ ότι η προοπτική συνεργασίας με τον Didier De Radigues, με την υποστήριξη της Marc VDS Racing είναι πολύ δελεαστική, καθώς μου επιτρέπει να συγκεντρωθώ απόλυτα στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας. Η ομάδα μας θα έχει δύο αναβάτες που σύντομα θα ανακοινωθούν και ενδέχεται ο ένας από τους δύο να είναι Βέλγος", συμπλήρωσε ο Bartholemy.

 

Ο De Radigues, πρώην αναβάτης και οδηγός αγώνων είναι ευρέως γνωστός στο αγωνιστικό κοινό. Το 1982, ήταν δεύτερος στα 350cc, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία σαν team manager, της δικής του Βελγικής ομάδας, το 1993 στα 250cc". Περίμενα πολύ καιρό αυτή την ευκαιρία. Τώρα παρουσιάστηκε και πιστεύω ότι το μέλλον της κατηγορίας είναι συνδεδεμένο με την ομάδα της Marc VDS Racing. Η φιλοδοξία μας είναι να βάλουμε το Βέλγιο στο προσκήνιο των αγώνων μοτοσυκλέτας", δήλωσε ο De Radigues.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει την υποστήριξη του κόμη Marc van der Straten, ένθερμου υποστηρικτή των αγώνων. Ήδη, η Marc VDS Racing έχει κανονίσει να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα αυτοκινήτων GT1 με δύο Ford GT, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA GT3 με Ford Mustang.

Επόμενο άρθρο »

DOVIZIOSO: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟ2: Δείτε τα πρωτότυπα που πήραν μέρος στις δοκιμές της Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα