• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi MotoGP: Αγώνας
Εύκολη 10η φετινή νίκη για Marquez
Νέα 20/10/2019 - 10:24

Μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή του Αγώνα έχασε το προβάδισμα ο Marc Marquez από τον Fabio Quartararo.

 

Στη συνέχεια όμως, ανέβασε το ρυθμό του και συντηρούσε μια διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο εις βάρος του 20χρονου Γάλλου.

 

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμμία πίεση μέχρι το τέλος, ο Marquez πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 1η θέση, για να πάρει τη 10η φετινή του νίκη.

 

Λίγο μετά η μοτοσυκλέτα του έμεινε από καύσιμο και χρειάστηκε τη βοήθεια του Syahrin για να πάει στο parc ferme.

 

Όπως είπε στο parc ferme, λόγω του ότι θα έμενε από καύσιμο άλλαζε συνεχώς τις χαρτογραφήσεις στη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Quartararo ήταν δεύτερος σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, θέση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, παρά την πίεση του Dovizioso.

Ο Dovi ξεκίνησε από την 3η σειρά της εκκίνησης και στους πρώτους γύρους ίσως δεν πίεσε όσο θα έπρεπε για να είναι πιο κοντά στους πρώτους.

 

Κι αυτό φάνηκε στο τέλος, όταν ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στην πίστα κάνοντας τα τρία καλύτερά του περάσματα (1:46,1 – 1:46,0 – 1:46,1) στους 3 τελευταίους γύρους!

 

Τότε ήταν που έκανε και τη διαφορά από τον Maverick Vinales, για να του πάρει την 3η θέση και να βρεθεί αυτός στο βάθρο των νικητών.

 

Ο Dovi, που έφτασε τα 100 βάθρα στην καριέρα του, πίεζε πάρα πολύ στα φρένα και πήρε τα ρίσκα του, αλλά έχασε τη 2η θέση την οποία ήθελε όπως παραδέχτηκε στο parc ferme.

 

Ο Vinales στο τέλος δεν είχε άλλα λάστιχα, όπως και ο Quartararo, αλλά ο τελευταίος κέρδισε στην αρχή την ώρα που ο Vinales τότε έχανε χρόνο.

Πίσω από τον 4ο Vinales τερμάτισε ο Cal Crutchlow ο οποίος κυριολεκτικά στη γραμμή τερματισμού πέρασε για 47χιλ τον Franco Morbidelli.

 

Λίγο πιο πίσω τερμάτισε το δίδυμο της Suzuki, με τον Rins και τον Mir στην 7η και 8η θέση, ενώ οι Petrucci και Miller έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Στις επιλογές των ελαστικών, ο Marquez είχε τα μεσαία ελαστικά μπροστά και πίσω, ο Quartararo ήταν με το μεσαίο μπροστά και το μαλακό πίσω, ενώ ο Dovi είχε μαλακό λάστιχο μπροστά και μεσαίο πίσω.

 

Είχαμε λοιπόν τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στο βάθρο με τρεις διαφορετικές επιλογές στα ελαστικά.

 

Ο Valentino Rossi δεν ήταν στους πρωταγωνιστές για έναν ακόμα Αγώνα, κάνοντας μάλιστα το λάθος 4 γύρους πριν το τέλος, έχοντας την 4η φετινή του πτώση.

Μετά το τέλος του σημερινού Αγώνα, ο Quartararo – που πήρε το 6ο φετινό του βάθρο – αναδείχθηκε καλύτερος Rookie για το 2019.

 

Μάλιστα ο Γάλλος ξεπέρασε και τον Valentino Rossi στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 6η θέση με διαφορά 18β από τον Ιταλό.

 

Με τη νίκη του Marquez η Honda πήρε και τον Τίτλο στους Κατασκευαστές.

 

Ο επόμενος Αγώνας του MotoGP είναι αυτό το Σ/Κ στην πίστα του Phillip Island, στην Αυστραλία.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν είμαι ανίκητος!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα