• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Στην αρχή ήμουν εκνευρισμένος
Στο τέλος είχα θαυμάσια αίσθηση!
Νέα 20/10/2019 - 18:26

«Αν φέρω στο μυαλό μου την αρχή του Αγώνα είμαι εκνευρισμένος γιατί είχα προβλήματα. Στο τέλος όμως είχα θαυμάσια αίσθηση».

 

Ο Andrea Dovizioso έδειξε δυο διαφορετικά πράγματα σήμερα: στην αρχή δεν ήταν καλός, αλλά στους τελευταίους γύρους ήταν ακαταμάχητος!

 

Πως το εξήγησε ο ίδιος μετά τον Αγώνα;

 

«Περίεργος Αγώνας… δεν ήξερα τι να κάνω με τα ελαστικά… πριν έρθουμε εδώ πίστευα ότι θα μπορούσαμε τη νίκη. Μετά το ζέσταμα όμως δεν ένοιωθα καλά».

 

«Δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα την 3η θέση και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί και η διαφορά από τους πρώτους ήταν μικρή».

 

Ωστόσο δεν έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος…

 

«Στην αρχή, που είχαμε πολλή πρόσφυση, δυσκολεύτηκα αρκετά. Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχουμε και στα sessions και πρέπει να το εξετάσουμε».

 

«Όταν είδα πως τα πήγα στο τέλος του Αγώνα, αυτές οι δυσκολίες στην αρχή με απογοήτευσαν».

 

«Σήμερα τη διαφορά την έκανε το μυαλό! Έπρεπε να διαχειριστώ την κατάσταση, όπως το είχα κάνει και στην Aragon. Διαφορετικά πανικοβάλλεσαι».

 

«Ξεκίνησα ήρεμος, χωρίς ρίσκα και ακολουθώντας τον Morbidelli με βοήθησε να καταλάβω τις δυνατότητές μου κι έτσι βελτιώθηκα όταν η πρόσφυση έπεσε».

 

Δεν παύει όμως η αλλαγή στο ρυθμό του να προκαλεί εντύπωση.

 

«Ναι… αλλά πήρα πολλά ρίσκα στα φρένα και δεν ξέρω αν ήταν έξυπνο αυτό που έκανα, μιας και μια πτώση θα μου έκοβε βαθμούς από το Πρωτάθλημα».

 

«Όμως ένοιωθα καλά… ήλπιζα να προλάβω τον Fabio όμως μου έλειπε ένας γύρος ακόμα».

 

Τον ρώτησαν αν η επιλογή του μεσαίου ελαστικού πίσω ήταν η σωστή γι’ αυτόν.

 

«Απολύτως… και έκανα καλά που έβαλα και το μαλακό μπροστά το οποίο δουλεύει καλά με την Ducati σε κάποιες πίστες, αν προσαρμόσεις το στυλ σου».

 

Ο Dovi, σαν τον Marquez για την Honda, είναι ο μόνος οδηγός της Ducati που φέρνει αποτελέσματα.

 

«Ο Danilo κατάφερε μερικά πολύ ιδιαίτερα πράγματα στο πρώτο μισό, αλλά τώρα δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό».

 

«Εγώ συνέχισα να δουλεύω αλλά με διαφορετικό τρόπο και πήρα κάποια αποτελέσματα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να βελτιώσω».

 

«Κι αν ένας Αγώνας σαν και αυτόν, που πήρα την 3η θέση, δεν με ικανοποιεί, αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι».

 

Λόγοι στους οποίους δεν ήθελε να αναφερθεί στη συνέχεια. Τουλάχιστον έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα για τρίτο συνεχόμενο χρόνο.

 

«Έχω καλό προβάδισμα, πρέπει όμως να είμαι έξυπνος στους επόμενους Αγώνες, σε πίστες που δεν είναι τόσο καλές για εμάς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δύσκολος ο Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Στην Ταϊλάνδη το πίστεψα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα