• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα Ducati Streetfighter V4
Στην EICMA 2019
Νέα Αγοράς 07/11/2019 - 01:22

Η Ducati είχε ήδη από τις 23 Οκτωβρίου παρουσιάσει, σε ζωντανή μετάδοση, τα νέα μοντέλα του 2020 αλλά σήμερα που άνοιξε η έκθεση για το κοινό ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν δημόσια. από τα νέα μοντέλα ξεχώριζε η νέα Streetfighter V4 μια γυμνή μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα της Panigale V4.  

H νέα Streetfighter V4, είναι μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα στο πνεύμα αυτού που στο Borgo Panigale αποκαλείται "Formula Fight": οι μηχανικοί πήραν τον Desmosedici Stradale κινητήρα των 1.103 κ.εκ., πρόσθεσαν την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών της Panigale V4, το βάρος κρατήθηκε χαμηλά στα 178 κιλά, προστέθηκε ένα ψηλό και φαρδύ τιμόνι, αφαιρέθηκαν τα fairings και ανέβηκε η απόδοση στους 208 ίππους @ 12,750 σ.α.λ..

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων, μοντέρνα, εντυπωσιακής σχεδίασης, με έμφαση στην άνεση, που προμηνύει την ηγετική παρουσία που θα αποκτήσει στην κατηγορία της. Ο μίνιμαλ full LED προβολέας, με τα φώτα ημέρας DRL σε σχήμα V, αποτυπώνει ιδανικά την δυναμικότητα της Streetfighter V4. Από τη μια παραπέμπει στο εμπρός μέρος της Panigale V4 και από την άλλη θυμίζει το τρελό χαμόγελο του Joker, του χαρακτήρα κόμικ από τον οποίο εμπνεύστηκε το Ducati Style Center.

Για γυμνή μοτοσικλέτα, το όλο σύνολο είναι εντυπωσιακό σαν γροθιά και η ειδική χαρτογράφηση του κινητήρα επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει με σιγουριά την ισχύ. Ο κινητήρας - σε συνδυασμό με το βάρος των 178 κιλών (στην έκδοση "S") - βελτιώνει περαιτέρω την αναλογία ισχύος/βάρους στην εντυπωσιακή τιμή του 1,17. Η απόδοση μπορεί να βελτιωθεί επιπλέον με την τοποθέτηση της εξάτμισης Ducati Performance από την Akrapovič, η οποία αυξάνει την ισχύ στους 220 ίππους και μειώνει το βάρος κατά 6 κιλά.

Η εξαιρετική απόδοση αυτής της μοτοσυκλέτας ελέγχεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που προέχονται απευθείας από την Panigale V4, ενώ οι διαχύτες (biplane aerofoils) έχουν εξελιχθεί από τους αεροδυναμιστές της Ducati Corse με σκοπό την δημιουργία κάθετου αεροδυναμικού φορτίου 28 κιλών στην ταχύτητα των 270 χλμ./ώρα για καλύτερο «πάτημα» του μπροστινού τροχού.

Επίσης, αυξάνουν τη σταθερότητα στο φρενάρισμα, ιδιαίτερα στις στροφές, ώστε η δυναμική συμπεριφορά να εμπνέει εμπιστοσύνη. Στην πίστα, αντίθετα, ενισχύεται η απόδοση περιορίζοντας την παρέμβαση ηλεκτρονικού ελέγχου και επιτρέποντας την καθυστέρηση στο φρενάρισμα.

Η τελευταία γενιά ηλεκτρονικών της Streetfighter V4 βασίζεται σε μια πλατφόρμα μέτρησης αδρανείας 6αξόνων, η οποία ανιχνεύει άμεσα τις γωνίες κύλισης, στροφής και κλίσης της μηχανής. Τα ηλεκτρονικά ελέγχουν όλα τα σημεία της οδήγησης: κάποια επιβλέπουν την εκκίνηση, την επιτάχυνση και την πέδηση, ενώ άλλα διαχειρίζονται την πρόσφυση και βοηθούν στις στροφές!

Επόμενο άρθρο »

Γνήσια Αξεσουάρ Υamaha για την UZF R1

« Προηγούμενο άρθρο

Μοναδική προσφορά Moto Petsas σε Honda CBR 1000RR 2018

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα