• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Οι πρώτες δηλώσεις
Πολύ δουλειά σε Yamaha, Ducati, Honda
Νέα 19/11/2019 - 22:37

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

O Fabio Quartararo ήταν ο ταχύτερος στο πρώτο τεστ του 2020 και μας μίλησε για αυτήν την πρώτη ημέρα: “θετικά και αρνητικά έχουν τα δυο ψαλίδια, το κάρμπον και το αλουμινένιο που δοκίμασα. Τα νέα αεροδυναμικά επίσης ήταν το δεύτερο νέο πράγμα π[ου δοκίμασε και τους άφησαν καλή εντύπωση. Καλό και το νέο ελαστικό της Michelin με το οποίο έκανα τον ταχύτερο γύρο μου. 

Η πτώση ήρθε από υπερβολική πίεση για έναν γρήγορο γύρο, αλλά με χρησιμοποιημένο μπροστινό. Γενικά είμαι ευχαριστημένος”.

 

Ο Frabky Morbidelli από τη δική του μεριά είχε την ίδια αίσθηση με τον Γάλλο για τα δύο ψαλίδια, ενώ στο ερώτημα του πότε θα έχει το μοτέρ του 2020, απάντησε ότι είναι θέμα της Yamaha και δεν ξέρει ακόμη πότε θα το δοκιμάσει.

Vinales
Vinales

 

Ο Andrea Dovizioso από την πλευρά του έδειξε ευχαριστημένος με την πρόοδο της Ducati: “Είμαι ευχαριστημένος με το νέο πλαίσιο! Στη μέση της στροφής είναι βελτιωμένο αρκετά, αλλά πρέπει να το δούμε και στην Χερέθ, για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά η πρώτη αίσθηση είναι θετική και φαίνεται ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

 

Από την πλευρά του ο Danilo Petrucci έκανε μόνο 10 γύρους, από τους οποίους μόνο 3 με το νέο πλαίσιο. Η πτώση της Κυριακής του δημιούργησε πρόβλημα στον ώμο του που έχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις, μετά την πτώση στην Αυστραλία και ξανακτύπησε εκεί την Κυριακή, όμως η πρώτη εντύπωση είναι θετική για το πλαίσιο αυτό και ήδη βελτίωσε το χρόνο που είχε κάνει την Κυριακή, μόλις σε τρεις γύρους! 

Dovizioso
Dovizioso

 

Ο Cal Crutchlow δοκίμασε την πρωτότυπη Honda του 2020 και είπε: “Είναι καλύτερο στο φρενάρισμα το νέο πλαίσιο. Συνολικά είναι πιο εύκολο, αλλά δεν κάναμε ρυθμίσεις παρά μόνο στα ηλεκτρονικά. Στα ηλεκτρονικά χρειάζεται ακόμη στήσιμο για να καταλάβουμε τις διάφορες. Αυτό είναι δύσκολο και χρονοβόρο. 

Τα αεροδυναμικά είναι δύσκολο να τα αξιολογήσεις μόνο με την αίσθηση, χρειάζεσαι και τα δεδομένα της τηλεμετρίας για να έχεις μια σωστή εικόνα”.

 

Ο Maverick Vinales δοκίμασε το νέο πλαίσιο και το νέο κινητήρα της Yamaha του 2020: 

“Το νέο πλαίσιο είναι διαφορετικό, αλλά ακόμη δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αφού χρειάζεται να το οδηγήσω περισσότερο. Δεν μου αρέσει το κάρμπον ψαλίδι και έτσι δεν το δοκίμασα καθόλου. Ο κινητήρας είναι ΟΚ, αλλά είναι σε πρώτη φάση ακόμη και περιμένουμε κάτι παραπάνω από την Yamaha”.

Rossi
Rossi

 

O Valentino Rossi από την πλευρά του ήταν πιο χαρούμενος: “Το πρωτότυπο έχει καλή αίσθηση σε πρώτη φάση. Εϊναι λίγο διαφορετικό το πλαίσιο και διαφορετικός ο κινητήρας. Οι ιδέες που φέρνει ο κινητήρας αυτός είναι σωστές και είναι ένα βήμα που μου άρεσε! Πιο δυνατό και πιο ροπάτο είναι το μοτέρ, αλλά βέβαια δεν είναι το τελικό. Στην Μαλαισία το Φεβρουάριο θα έλθει η τελική μορφή. Και μου άρεσε ο τρόπος δουλειάς της Γιαμάχα, αφού είχαμε ένα κινητήρα για να επικεντρωθούμε και όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια που μας έφερνε 2-3. 

Το λίγο διαφορετικό πλαίσιο μου άρεσε, είναι πιο ακριβές. Το κάρμπον ψαλίδι μου αρέσει και θα το βελτιώσουμε λίγο ακόμη. 

Alex Marquez
Alex Marquez

Ο Ντάβιντ Μουνιόζ έκανε τα πρώτα βήματα που είναι θετικά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Τώρα είναι περισσότερο η ομάδα που μετράει και όχι μόνο ο αρχιμηχανικός, όπως ήταν παλιότερα. Έχει υποστήριξη από την Γιαμαχα και τους Ιάπωνες και θα προσαρμοστεί γρήγορα”.

 

Ο Alex Marquez στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία είχε και μια πτώση: “Εκτός από την πτώση είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έκανα λίγους γύρους λόγω της πτώσης, αλλά είχα καλό ρυθμό στο τέλος. Είμαι ήδη γρήγορος σε μερικές στροφές και σε άλλες πρέπει να βελτιωθώ. Η δύναμη μου έκανε εντύπωση, αλλά τα κάρμπον φρένα με δυσκόλεψαν περισσότερο. Θα προσπαθήσω αύριο να κάνω περισσότερους γύρους. Θα ρωτήσω αργότερα τον αδελφό μου για το πως με είδε πάνω στη μοτοσυκλέτα”.

 

Ο Marc Marquez με τη σειρά του είπε: “Είμαι ευχαριστημένος με την πρώτη επαφή με τη μοτοσυκλέτα του '20. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, σήμερα δοκίμασα το νέο κινητήρα και μου άρεσε. Αύριο θα κάνω δοκιμή και με ένα νέο πλαίσιο, καθώς έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα εξέλιξης με τον Cal Crutchlow και δεν δοκιμάζουμε τα ίδια πράγματα. Είχα και μια περίεργη πτώση μόλις βγήκα από τα πιτς που δεν την έχουμε εξηγήσει ακόμη. 

Ο Άλεξ μπηκε πολύ νωρίς στην πίστα και είπα από μέσα μου ότι θα καταλάβει τώρα τι θα πει λάστιχο της Michelin σε κρύα πίστα. Μετά ξαναμπήκε πιο προσεκτικός! 

Σε γενικές γραμμές ήταν μια θετική πρώτη ημέρα”. 

 

Δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στο συνοδευτικό αρχείο:

 

 

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπογράφει ο Zarco στην Avintia (;)

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Test Ημέρα 1: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα