• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έχουμε βελτιωθεί… σίγουρα!
Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς!
Νέα 22/11/2019 - 10:03

Δεν πήγαν όλα κατ’ ευχήν για τον Valentino Rossi την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Valencia, καθώς δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την καινούργια Μ1.

 

Ποιο ήταν το πρόβλημα; «Ένα μέρος που κάνει 1€ χάλασε! Αυτό λέμε πάντα, αυτή είναι η επίσημη εξήγηση», έλεγε γελώντας μετά το Ιταλός.

 

«Πέρα από την πλάκα, ήταν ένα καλώδιο. Όλο αυτό μας άλλαξε τα πλάνα, όμως μπορέσαμε και με τη 2η μοτοσυκλέτα να δουλέψουμε στις ρυθμίσεις».

 

«Επιπλέον, αφού είχαμε χρησιμοποιήσει την πρωτότυπη χτες, θα κάναμε συγκριτικό σήμερα, οπότε δεν μας άλλαξε και πολύ τα σχέδια αυτό το πρόβλημα».

 

Όπως πάντα, η θέση στις δοκιμές – ο Rossi ήταν 9ος – δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

 

«Δεν ήμουν καλός στο γρήγορο γύρο, αλλά είχα καλό ρυθμό και με τα φθαρμένα ελαστικά. Φέτος ποτέ δεν βρήκαμε τις σωστές ρυθμίσεις για μένα και δυσκολευόμουν».

 

«Την πρώτη ημέρα κάναμε ένα βήμα μπροστά και συνεχίσαμε στην ίδια κατεύθυνση και χτες. Είμαι χαρούμενος  με τη δουλειά μας».

 

Πάντως ο Vinales δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος και λέει ότι η Yamaha πρέπει να βρει κι άλλη τελική για να είναι πιο ανταγωνιστική.

 

«Έχουμε βελτιωθεί… σίγουρα… αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση».

 

Για το πλαίσιο είπε: «Είναι λίγο διαφορετικό. Θέλουμε καλύτερη πρόσφυση και φαίνεται ότι είναι καλό, αλλά και τα ελαστικά θ’ αλλάξουν του χρόνου. Τα νέα ελαστικά είναι καλύτερα».

 

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το διήμερο τεστ στην Jerez (25-26 του μήνα).

 

«Θα είναι πολύ σημαντικό τεστ, μιας και αυτή η πίστα μοιάζει με αρκετές άλλες και θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα. Κι εκεί θα έχω μια παλιά και μια νέα μοτοσυκλέτα για να κάνουμε συγκρίσεις».

 

Στις 9 Δεκεμβρίου θα βρεθεί και πάλι στην Valencia, αυτή τη φορά για να δώσει την Μ1 του στον Lewis Hamilton και να οδηγήσει την Mercedes του Βρετανού.

 

«Θα είναι πολύ ωραία, αλλά θα πρέπει να είμαστε τυχεροί με τον καιρό. Ανυπομονώ, μιας και η F1 είναι από τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα για να οδηγήσεις!»

Επόμενο άρθρο »

Τέλος ο Abraham από το MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

80% ικανοποιημένοι στην Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα