• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Aleix μιλά για την «επαναστατική» RS-GP
Η νέα μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική παντού!
Νέα 02/12/2019 - 10:52

Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζουμε για την επαναστατική νέα μοτοσυκλέτα της Aprilia, η οποία ετοιμάζεται όλο αυτό το διάστημα για την πρώτη της επαφή με την πίστα.

 

Αυτή η επαφή δεν έγινε ούτε στην Valencia, αλλά ούτε και στην Jerez, στα δυο πρόσφατα τεστ των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας, πριν το χειμερινό διάλειμμα.

 

Έτσι, τη νέα μοτοσυκλέτα του Ιταλικού εργοστασίου θα τη δούμε στην Sepang, στις δοκιμές που θα γίνουν στην Μαλαισία τον Φλεβάρη του 2020.

 

Στις δυο Ισπανικές πίστες, οι αναβάτες της Aprilia έκαναν απλά δοκιμές σε διαφορετικές ρυθμίσεις με τα ηλεκτρονικά, ενώ εφάρμοσαν και κάποιες νέες ιδέες.

 

Ο Aleix Espargaro, εν αναμονή και αυτός για τη νέα μοτοσυκλέτα, αναφέρθηκε σε αυτή λέγοντας:

 

«Πλέον, με τη μοτοσυκλέτα που έχουμε τώρα στα χέρια μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν μπορούσε να εξελιχθεί περισσότερο».

 

«Έτσι, ήταν απαραίτητη η επανάσταση και δεν βλέπω την ώρα να δοκιμάσω τη νέα μοτοσυκλέτα».

 

Τι ξέρει, μέχρι τώρα, για τη μοτοσυκλέτα του 2020;

 

«Πολλά πράγματα. Έχω μιλήσει με τον Romano κι έχω δει σχέδια της νέας μοτοσυκλέτας στο CAD».

 

«Οι ιδέες είναι σωστές και όλα δείχνουν πολλά υποσχόμενα».

 

«Ο κινητήρας είναι διαφορετικός, όπως και το πλαίσιο, τα ηλεκτρονικά, η θέση του οδηγού… διαφορές μικρές, αλλά είναι διαφορές που βρίσκεις παντού».

 

«Ξέρουμε που θέλουμε να βρεθούμε μ’ αυτή τη νέα πρωτότυπη, αλλά περιμένουμε να δούμε πως οι μηχανικοί θα τα εφαρμόσουν όλα στην πράξη, γιατί δεν είναι εύκολο».

 

Στη συνέχεια μας αποκαλύπτει το πλάνο της Aprilia για τους επόμενους μήνες.

 

«Το πλάνο είναι να έχει ετοιμαστεί τουλάχιστον μια RS-GP του 2020 για κάθε αναβάτη στις δοκιμές της Μαλαισίας».

 

«Πριν φύγουμε από την Ευρώπη όμως, θα προσπαθήσουμε να τη δοκιμάσουμε σε κάποιο αεροδρόμιο… κάπου! Αλλά έχουμε στενά χρονικά περιθώρια».

 

«Πάντως το να έχουμε τουλάχιστον μια μοτοσυκλέτα είναι καλό. Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω, αφού είναι καλό να κάνουμε συγκριτικά με την παλιά την πρώτη φορά. Θα έχει και ενδιαφέρον».

 

«Προφανώς το ιδανικό θα ήταν να έχουμε τρεις μοτοσυκλέτες, μια παλιά και δυο του 2020, ώστε να κάνουμε τα συγκριτικά την 1η ημέρα και μετά να συγκεντρωθούμε στην καινούργια».

 

Εδώ να θυμίσουμε ότι για την Aprilia δεν ισχύει το «σφράγισμα» των κινητήρων στην αρχή του Πρωταθλήματος, κάτι που θα επιβληθεί στα άλλα εργοστάσια, πλην την KTM.

 

Έτσι θα μπορούν να κάνουν αλλαγές πάνω στον κινητήρα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, χωρίς να έχουν το άγχος ότι πρέπει από τώρα να τελειοποιήσουν το νέο τους μοτέρ.

 

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Aleix Espargaro έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι στην πίστα, με την RS-GP του 2020 και στο τεστ των οδηγών εξέλιξης, πριν τις επίσημες δοκιμές στην Μαλαισία.

Επόμενο άρθρο »

2020: Επιστρέφει ως Aspar Team!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Κερδίσαμε τα 100χλμ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα