• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: «Είναι θέμα χρόνου!»
Να πάρει νίκη στο MotoGP ο Quartararo!
Νέα 10/12/2019 - 11:36

Ποτέ κανείς δορυφορικός/ανεξάρτητος αναβάτης της Yamaha δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να αλλάξει το 2020, μιας και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο Fabio Quartararo θα γίνει ο πρώτος που θα τα καταφέρει!

 

Ένας από αυτούς είναι και ο Lin Jarvis, ο ισχυρός άνδρας της Yamaha, ο οποίος δήλωσε:

 

«Γίναμε μάρτυρες του φαινομένου Fabio Quartararo με τις 6 pole positions… ακόμα δεν έχει πάρει νίκη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κι αυτό είναι θέμα χρόνου!»

 

Για τον Jarvis πάντως, η παρουσία του Fabio και η απόδοσή του φέτος, δεν ήταν ο βασικός λόγος της αλλαγής της εικόνας του Vinales στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

 

«Δεν νομίζω ότι ήταν το βασικό κίνητρο. Το βασικό ήταν που άλλαξε τους ανθρώπους στην ομάδα του».

 

«Ο Maverick είναι ένας οδηγός που θέλει στο γκαράζ να νοιώθει σαν στο σπίτι του. Στην αρχή της χρονιάς, όταν ο Fabio ήταν μπροστά του, ήταν απογοητευμένος».

 

«Και δεν το έκρυβε! Κάποιες φορές γύριζε στο γκαράζ κι έλεγε: Δεν είναι δυνατόν! Πρέπει να είμαι εγώ η ταχύτερη Yamaha».

 

«Ο Fabio του έδινε κίνητρο, αλλά δεν ήταν η βασική αιτία της μεταστροφής του».

 

Ο Fabio έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στην Ταϊλάνδη φέτος, όταν έχασε για 0,171’’ την πρώτη θέση από τον Marc Marquez.

 

Πέρυσι, ο Johann Zarco – που και γι’ αυτόν αρκετοί πίστευαν ότι θα έπαιρνε την πρώτη του νίκη στο MotoGP ως δορυφορικός της Yamaha, αλλά δεν τα κατάφερε – έμεινε 0,251’’ πίσω από τον Crutchlow στο GP της Αργεντινής.

 

Πάλι ο Γάλλος, ο Zarco, ήταν που έφτασε πολύ κοντά στη νίκη το 2017, στον τελευταίο Αγώνα της σεζόν στην Valencia, όταν και έχασε για 0,337’’ τη νίκη από τον Dani Pedrosa.

 

Αυτές είναι οι τρεις φορές που κάποιος δορυφορικός της Yamaha έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Επόμενο άρθρο »

2020: Η τελική λίστα των οδηγών!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ο Jorge θα το έβρισκε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα