• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Με το μυαλό στο… 2021 (Μέρος 2ο)
Το δίλημμα της Ducati
Νέα 13/12/2019 - 09:57

Τη νέα χρονιά οι πιο δυνατοί από τους οδηγούς της Ducati, το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας και το δίδυμο της Pramac, θα έχουν ίδιες μοτοσυκλέτες.

 

Έτσι οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες, ενώ το μείγμα γίνεται περισσότερο εκρηκτικό αν βάλουμε στην εξίσωση και τον Johann Zarco με την υποστήριξη της Ducati στην Avintia!

 

Επί τρία συνεχόμενα χρόνια οι κόκκινοι, με μπροστάρη τον Andrea Dovizioso, ήταν το μόνο εργοστάσιο που κόντραρε τον Marc Marquez και την Honda.

 

Όμως το κάτι παραπάνω, το ένα βήμα που θα έκανε τη διαφορά, δεν ήρθε ποτέ. Ελπίζουν ότι φέτος, μετά τα ελπιδοφόρα βήματα σε Valencia/Jerez, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

 

Το βήμα αυτό αφορά στη βελτίωση της Desmosedici μέσα στις στροφές, ένα θέμα που απασχολεί από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ducati τον Andrea Dovizioso.

 

Μάλιστα φέτος κυκλοφόρησαν φήμες ότι εξαιτίας αυτού, υπήρξε και ρήξη στη σχέση του με τον Γενικό Διευθυντή του Ducati Corse, τον Gigi DallIgna.

 

Επιπρόσθετα, ο Andrea Dovizioso, που θα είναι 34 χρονών τη νέα σεζόν, δεν έχει το χρόνο προς το μέρος του.

 

Φυσικά υπάρχει το δεδομένο και το «προηγούμενο» του Valentino Rossi, ωστόσο ελάχιστοι – αν όχι κανείς – θα φτάσουν στα 41-42 τους και θα αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο.

 

Το θέμα είναι αν θα μείνει ο Dovi στην Ducati και μετά το 2020, ή αν οι κόκκινοι είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να επενδύουν σε έναν έμπειρο μεν, μεγάλο σε ηλικία δε, αναβάτη.

 

Κι εδώ έχουν ακουστεί φήμες, ότι ο Ιταλός δεν θα είναι στο εργοστάσιο από το 2021 και ότι θα κλείσει την καριέρα του στην ΚΤΜ, αν δεν αποφασίσει τελικά να κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα.

 

Από την άλλη, η Ducati έχει στραμμένη την προσοχή της και στον Danilo Petrucci, η απόδοση του οποίου έπεσε δραματικά από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

 

Ένας από τους δυο εργοστασιακούς είναι αρκετά πιθανό να μην συνεχίσει στην ομάδα, εκτός πια κι αν οι εμφανίσεις τους στην αρχή του 2020 «βγάζουν μάτια».

 

Ενδεχομένως στην Ducati να έχουμε και την έκπληξη της αλλαγής και των δυο οδηγών, ένα τραβηγμένο σενάριο αλλά όχι χωρίς δόση αλήθειας.

 

Άλλωστε ο Zarco πείστηκε να υπογράψει με την Avintia για το 2020, με ξεκάθαρο στόχο να είναι στην εργοστασιακή ομάδα το 2021, ενώ μια θέση εκεί διεκδικεί και ο Jack Miller.

 

Διαβάστε το πρώτο μέρος Rossi-Marquez με κλικ εδώ.

Επόμενο άρθρο »

3.000€ για ένα κράνος του Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Φινάλε με εκπλήξεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα