• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ!
Ατελείωτες διακρίσεις για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή...
Νέα 31/12/2009 - 16:09

Στο λεύκωμα «Valentino Rossi – Ο Θρύλος» που επιμελήθηκε ο Βασίλης Αντζουλάτος μπορεί κανείς σχετικός με το σπορ ή και άσχετος ακόμα, που απλά έχει την περιέργεια να μάθει ποιος επιτέλους είναι αυτός ο Rossi, να κατανοήσει γιατί αυτός ο Ιταλός έχει κατακτήσει τον κόσμο...

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει ξεπεράσει τα όρια των MotoGP, έχει εξελιχθεί σε μια προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς.

Πλέον ο Rossi έχει αποκτήσει ...διαχρονική αξία αφού έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια (14 στον αριθμό) που βρίσκεται στα MotoGP να αντιμετωπίσει και να νικήσει μεγάλους Πρωταθλητές προηγούμενης γενιάς, με μοτοσυκλέτες διαφορετικών χαρακτηριστικών και κατασκευαστών. Και παράλληλα εκτός από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι ξέρει πώς να κερδίζει το κοινό με τα σκετσάκια του καιValentino Rossi

Valentino Rossi
τη διάθεση για χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Τώρα που η πρώτη 10ετία του 21ου αιώνα ολοκληρώνεται ο Τύπος ψάχνει μέσω ψηφοφοριών στις οποίες λαμβάνουν μέρος είτε αναγνώστες, είτε δημοσιογράφοι είτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (αθλητές) να αναδείξει τους κορυφαίους της χρονιάς ή της 10ετίας. Τον αθλητή εκείνο που σημάδεψε, που έβαλε τη σφραγίδα του στο έτος που φεύγει, στη 10ετία που μας αποχαιρετά.

Ο Valentino Rossi κατέχει εξέχουσα θέση σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες, γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αθλητής... Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην Ιταλία, η κορυφαία αθλητική εφημερίδα -και μια από τις καλύτερες παγκοσμίως- Gazzetta dello Sport ζήτησε από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον αθλητή-σύμβολο της 10ετίας.

Πρώτος σε προτιμήσεις και μάλιστα με τεράστια διαφορά από μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, είναι ο Doctor Rossi που συγκεντρώνει το 42% των προτιμήσεων! Στη 2η θέση βρίσκεται ο Ελβετός αστέρας του τένις, Roger Federer με ποσοστό (13,8%), ενώ 3ος είναι ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt (8,9%) με τα τρία χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σε 100μ., 200 και 4Χ100 και τα απίστευτα παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας στα 100μ. με 9.58" και στα 200μ. με 19.19". Στην 4η θέση φιγουράρει το όνομα του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητής της Formula 1 Michael Schumacher (7,4%) που μετά από 3 χρόνια απουσίας από το σπορ αποφάσισε να επιστρέψει το 2010 υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Mercedes GP Petronas. Την πεντάδα των προτιμήσεων κλείνει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας (6,3%) η οποία το 2006 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία.

Παρόμοια ψηφοφορία διενήργησε και η Tuttosport με το ποσοστό του Rossi να είναι ακόμα υψηλότερο, αφού ο 30χρονος αναβάτης συγκέντρωσε το 47,6% των προτιμήσεων. Δεύτερος σε αυτήν την περίπτωση είναι ο Bolt με 12,4% και 3ος ο Federer με 11%.

Στην ίδια εφημερίδα υπάρχει και ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς με τον Rossi να είναι αυτή τη φορά στην 3η θέση (16,8%), πίσω από την ιταλίδα κολυμβήτρια Federica Pellegrini (29,6%) και τον Bolt (32,1%).

Και οι διακρίσεις για τον Rossi συνεχίζονται στην Ισπανία. Σε σχετική ψηφοφορία που έγινε στην El Mundo ο Ιταλός αναβάτης κατέλαβε τη 2η θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%. Πρώτος ήταν ο Federer με 27,1%.  

Η El Pais ζήτησε από τους ίδιους τους αθλητές να επιλέξουν τους κορυφαίους του 2009. Ο Usain Bolt με τα απίστευτα Παγκόσμια ρεκόρ συγκέντρωσε τις προτιμήσεις 47 αθλητών, με τον Rossi να ακολουθεί στη 2η θέση με 16 ψήφους. Τρίτος ήταν ο άσος της Μπαρτσελόνα, Lionel Messi με 7 ψήφους.

Στη Γαλλία, η φημισμένη L' Equipe οργάνωσε και αυτή τη δική της ψηφοφορία αναδεικνύοντας ως Πρωταθλητή των Πρωταθλητών για το 2009 τον Usain Bolt που συγκέντρωσε 1.289 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Roger Federer με 568 βαθμούς και 3ος ο Rossi με 296. Την 5άδα συμπληρώνουν η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε και τους 6 τίτλους που διεκδίκησε (συγκέντρωσε 295 βαθμούς) και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb με 248 βαθμούς.

Είπατε τίποτα για τη γριά κότα;

Επόμενο άρθρο »

VALENTINO ROSSI: Εποχή Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

CORSER: Ο τελευταίος του στόχος, πριν αποσυρθεί.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα