• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Paulo Goncalves 1979-2020
Νέα 12/01/2020 - 16:07

Ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες του Rally Dakar, ο Paulo Goncalves, έχασε τη ζωή του πριν λίγες ώρες, κατά τη διάρκεια της 7ης σημερινής Ειδική.

 

Ο Goncalves είχε κερδίσει πολλούς Τίτλους σε motocross και endure στην πατρίδα του, την Πορτογαλία, ενώ το ντεμπούτο του στο Dakar το έκανε το 2006.

 

Στην πρώτη του συμμετοχή τερμάτισε 25ος. Ως το 2009 είχε καταφέρει να μπει στη δεκάδα, ενώ δυο χρόνια αργότερα χάριζε στην BMW την πρώτη της Ειδική μετά από 10 χρόνια!

 

Εκείνη τη χρονιά, ωστόσο, το 2011, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Rally λόγω τραυματισμού.

 

Το 2012 ήταν και πάλι με BMW, η οποία τότε ήταν υπό τη σκέπη της Husqvarna, κι ενώ κυνηγούσε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Dakar, δέχτηκε ποινή κι οι ελπίδες του έσβησαν.

 

Η ποινή ήταν της τάξης των 6 ωρών (!) επειδή δέχτηκε εξωτερική βοήθεια, κάτι που η τότε ομάδα του είχε αρνηθεί ότι συνέβη πεισματικά.

 

Την επόμενη χρονιά ξαναμπήκε στη δεκάδα (10ος), ενώ πήρε τον Τίτλο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country.

 

Το 2014 τόσο ο ίδιος, όσο και ο σχεδόν μόνιμος ομόσταυλός του, ο Joan Bareda, τέθηκαν υπό την αιγίδα της Honda στο Dakar.

 

Η πρώτη του χρονιά με τους Ιάπωνες δεν ήταν καλή και η μοτοσυκλέτα του Goncalves κάηκε στην 5η Ειδική.

 

Το 2015 κυνήγησε τη Νίκη στο Dakar μέχρι το τέλος, αν και τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του θρύλου Marc Coma και τερμάτισε δεύτερος.

 

Αλλά και την επόμενη χρονιά ήταν από αυτούς που απείλησαν την κυριαρχία της ΚΤΜ στο θεσμό, έχοντας βάλει την Honda του στην 1η θέση μέχρι τα μισά του Dakar.

 

Στη συνέχεια όμως, ένας συνδυασμός πτώσης-μηχανικής βλάβης και ποινής του στοίχισαν. Το 2017 ήταν  6ος ενώ το 2018 δεν πήρε καθόλου μέρος λόγω τραυματισμού του στον ώμο.

 

Είχε κι έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό σε εθνικό Πρωτάθλημα το 2018, αλλά κατάφερε να αναρρώσει εγκαίρως για το Dakar του 2019.

 

Πέρυσι ήταν και η τελευταία του χρονιά με Honda, χωρίς να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο μιας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από μόλις 5 ημέρες λόγω πτώσης.

 

Φέτος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της Ινδικής Hero, ενώ στο πλάι του είχε τον κουνιάδο του, τον Joaquim Rodriguez.

 

Ο Πορτογάλος ήταν μέσα στη δεκάδα των πρώτων σε τρεις συνεχόμενες Ειδικές, προτού χάσει τη ζωή του σήμερα…

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2020: Ο Benavides πήρε την 7η Ειδική!

« Προηγούμενο άρθρο

Σκοτώθηκε στο Dakar o Paulo Goncalves

Χορηγοί