• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2020: Ο Benavides πήρε την 7η Ειδική!
Ο Brabec διατήρησε το άνετο προβάδισμά του
Νέα 13/01/2020 - 09:49

Μετά το διάλειμμα του Σαββάτου το Dakar συνεχίστηκε με την 7η Ειδική χτες, υπό τη σκιά του δυστυχήματος του Paulo Goncalves.

 

Η χτεσινή Ειδική των 546χλμ ήταν όχι μόνο η μεγαλύτερη του φετινού Dakar αλλά και η μεγαλύτερη εδώ και πέντε χρόνια!

 

Στην αρχή ήταν ο Kevin Benavides της Honda αυτός που οδηγούσε την κούρσα, οι ελπίδες του οποίου για Νίκη φέτος στο Dakar μειώθηκαν αρκετά μετά την Παρασκευή.

 

Ωστόσο περίπου στα 321χλμ έχασε αρκετό χρόνο, γύρω στα εφτά λεπτά, δίνοντας το προβάδισμα στον ομόσταυλό του, τον Joan Barreda.

 

Ο Ισπανός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και φάνηκε ότι πήρε την πρώτη του Ειδική για το 2020 και την 23η της καριέρας του.

 

Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν όταν αποδείχτηκε ότι ο Benavides έχασε χρόνο προσπαθώντας να βοηθήσει το χτυπημένο Goncalves.

 

Έτσι ο χρόνος που έχασε του δόθηκε πίσω και πήρε τελικά αυτός τη νίκη στη χτεσινή Ειδική του Rally Dakar.

 

Τρίτος ήταν ο Barreda, ενώ τέσσερα λεπτά πίσω του τερμάτισε ο Matthias Walkner. Ακολούθησε ο Luciano Benavides που έβαλε δυο ΚΤΜ μέσα στην πρώτη τετράδα.

 

Την 5η θέση στη χτεσινή Ειδική πήρε ο Ricky Brabec, πίσω από τον Luciano Benavides, ο οποίος συντηρεί ένα άνετο προβάδισμα στη Γενική Κατάταξη: 24 λεπτά και 48’’.

 

Ο δεύτερος στη Γενική παραμένει ο Pablo Quintanilla, ο οποίος έχασε κι άλλο χρόνο χτες συνεχίζοντας να υποφέρει από τενοντίτιδα στο αριστερό του χέρι.

 

Τρίτος είναι ο Jose Ignacio Cornejo (Honda) ενώ η καλύτερη KTM στη Γενική Κατάταξη είναι του Toby Price που έχει σχεδόν μισή ώρα διαφορά από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Video Dakar 2020: 7η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Paulo Goncalves 1979-2020

Χορηγοί