• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrux: Ο σίγουρος τρόπος να βελτιωθείς;
Είναι η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας!
Νέα 21/01/2020 - 11:19

Η ολοένα και αυξανόμενη τελική ταχύτητα των πρωτότυπων μοτοσυκλετών του MotoGP ανησυχεί ορισμένους, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που την επιδιώκουν.

 

Οι τελευταίοι δεν είναι άλλοι από τους αναβάτες, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να βελτιώσεις μια μοτοσυκλέτα, είναι αυξάνοντας την τελική της!

 

Ένας από αυτούς είναι και ο Danilo Petrucci, ο εργοστασιακός της Ducati που σε πρόσφατες δηλώσεις του έλεγε:

 

«Ένα από τα δυνατά σημεία της μοτοσυκλέτας μας είναι η ταχύτητά της στην ευθεία. Σίγουρα όμως κάθε χρόνο θες όλο και μεγαλύτερη τελική».

 

«Άλλωστε αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος για να βελτιώσεις το χρόνο σου, μιας και κερδίζεις μερικά δέκατα χωρίς να ρισκάρεις στις στροφές».

 

«Πέρυσι όμως είχαμε και άλλους Κατασκευαστές που ήταν κοντά μας σε τελική. Δεν εξαρτώνται όμως όλα από την αεροδυναμική».

 

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική μιας μοτοσυκλέτας είναι τόσο η αεροδυναμική, όσο και τα ηλεκτρονικά αλλά και η μηχανική πρόσφυση.

 

Που χάνει όμως η Ducati;

 

«Χάνουμε στην ευστάθεια του μπροστινού της μοτοσυκλέτας μας στις στροφές. Όμως δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλους Κατασκευαστές, μιας και έχω οδηγήσει μόνο Ducati στη μεγάλη κατηγορία».

Επόμενο άρθρο »

BMW C400X: Αστική Υπεροχή!

« Προηγούμενο άρθρο

H Honda στην πίστα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα