• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FIAT YAMAHA: Ο Zeelenberg επιβεβαιώνεται ως manager του Lorenzo
Επισημοποίηση της συνεργασίας
Νέα 13/01/2010 - 08:51

Η απόφαση του Daniele Romagnoli να αποχωρήσει από το πόστο του σαν team manager του Jorge Lorenzo, δημιούργησε μεγάλη παραφιλολογία και υποθέσεις στα paddock σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

 

Αναφέρθηκαν πολλά και διάφορα ονόματα, από διαφορετικά Πρωταθλήματα αγώνων μοτοσυκλέτας. Τελικά όμως, επιβεβαιώθηκε ότι ο Wilco Zeelenberg θα αναλάβει το ρόλο του team manager του Ισπανού αναβάτη, όπως αρχικά είχαμε αναφέρει πριν τα Χριστούγεννα.

 

Ο Ολλανδός, πρώην team manager της Yamaha στο Πρωτάθλημα World Supersport, βοήθησε τα μέγιστα τον Cal Crutchlow να κατακτήσει τον πρώτο Τίτλο της Yamaha στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά το 2000. Δυστυχώς, η παγκόσμια οικονομική κρίση ανάγκασε την Yamaha να περιορίσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στο Πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη αίγλη, δηλαδή τα MotoGP. Μοιραία, η ομάδα Supersport ήταν η πρώτη που έπαψε να λειτουργεί.

 

Η Yamaha είχε αρχικά την πρόθεση να σώσει το project της στο Πρωτάθλημα Supersport, προμηθεύοντας με μοτοσυκλέτες και εξοπλισμό κάποια ιδιωτική ομάδα, που θα αναλάμβανε να αγωνιστεί με τις αποδεδειγμένα ικανές YZF – R6. Σε αυτή την περίπτωση, ο Zeelenberg θα ήταν ο σύνδεσμος ανάμεσα στο Ιαπωνικό εργοστάσιο και την ιδιωτική ομάδα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση των επιτυχιών στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Τα παραπάνω σχέδια ναυάγησαν, με την Yamaha να αποφασίζει τελικά την οριστική απόσυρση της συμμετοχής της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport. Έτσι, ο Zeelenberg θα καταλήξει να ηγείται της προσπάθειας του Jorge Lorenzo στα MotoGP. Όχι κι άσχημα, δηλαδή, για τον Ολλανδό manager, που έχει αρκετή εμπειρία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του Ισπανού αναβάτη το 2010.

 

Ο Zeelenberg υπήρξε ένας επιφανής αναβάτης, έχοντας συμμετέχει σε περισσότερα από 100 Grand Prix, με μεγαλύτερες επιτυχίες στην κατηγορία των 250cc. Αργότερα, ο Ολλανδός συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα στο Πρωτάθλημα World Supersport συνεχίζοντας τις επιτυχίες και τις νίκες. Μετά την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση, ο Zeelenberg εργάστηκε στην ομάδα Yamaha World Supersport, αρχικά σα μηχανικός και το 2008 ανέλαβε το ρόλο του team manager. Ταυτόχρονα, διευθύνει μια πολύ επιτυχημένη σχολή αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα της Almeria, στη Νότια Ισπανία.

Επόμενο άρθρο »

HAYDEN: Αναζητά το "ιδιαίτερο δέσιμο" του Stoner με τη μοτοσυκλέτα της Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

ΕSPARGARO: Επιτυχημένο το χειρουργείο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα