• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ο Marc ήταν ανίκητος το ‘19
Αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι…!
Νέα 24/01/2020 - 09:09

Ήρεμος και με αυτοπεποίθηση ήταν ο Andrea Dovizioso στη χτεσινή παρουσίαση της Ducati στην Μπολόνια.

 

Αλλά και με την επίγνωση ότι επί τρία χρόνια προσπαθεί για τον Τίτλο, μόνο και μόνο για να «σκοντάφτει» στο ανυπέρβλητο εμπόδιο που ακούει στο όνομα Marc Marquez.

 

Χτες δεν είδαμε μόνο τα νέα χρώματα της ομάδας, αλλά και το νέο κράνος του Ιταλού με τον Πήγασο να δεσπόζει σε αυτό και να παίρνει τη θέση του άσπρου και του μαύρου που είχε πέρυσι.

 

«Νοιώθω πιο ήρεμος τώρα παρά στην αρχή του 2019. Σε όλη μου την καριέρα κοιτούσα μόνο τον εαυτό μου και όχι τους άλλους», ξεκίνησε να λέει ο Dovi.

 

«Ξεκίνησα προπονήσεις από τα μέσα Δεκεμβρίου… ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».

 

Κι αυτό πρέπει να κάνει με αντίπαλο τον Marquez. «Ναι… στη θεωρία είναι το φαβορί κι αυτό που έκανε πέρυσι ήταν απίστευτο».

 

«Κανείς όμως δεν είναι ανίκητος! Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να ξεκινάς και να προσπαθείς».

 

Πως, όμως, θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Marc;

 

«Πρώτα-πρώτα πρέπει να είσαι γρήγορος και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά στο box, ώστε να βελτιώσουμε τα αδύναμα σημεία μας».

 

«Για παράδειγμα πέρυσι είχα δυσκολίες στις κατατακτήριες και με το MotoGP σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να ξεκινάς από τόσο πίσω».

 

Επί τρία χρόνια είναι ο καλύτερος όλων, πλην του Marquez. Πως αισθάνεται γι’ αυτό;

 

«Από τη μια ικανοποίηση γιατί είσαι ο μόνος που παλεύεις με τον Marc, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το να βλέπεις κάποια καλά αποτελέσματα μετά από σκληρή δουλειά είναι ωραίο και είμαι χαρούμενος».

 

Τι περιμένει από τη φετινή σεζόν; «Δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο να το σκεφτόμαστε αυτό από τώρα».

 

«Υπάρχουν 5-6 οδηγοί που μπορούν να παλέψουν για τον Τίτλο, όπως ο Vinales ή ο Quartararo. Τα ερωτηματικά όμως είναι πολλά και είναι λάθος να σκέφτεσαι από τώρα πως θα κερδίσεις».

 

Το συμβόλαιό του, όπως και σχεδόν όλων, λήγει στις 31/12/2020. Βέβαια πολύ νωρίς θα ξέρουμε τι θα κάνει και που θα είναι το 2021.

 

«Δεν ξέρω τι θα γίνει το 2021… όλα είναι ανοιχτά και τα πάντα μπορεί ν’ αλλάξουν, αλλά δεν με επηρεάζει αυτό».

 

«Ξέρω και με ξέρουν καλά στην Ducati. Το μόνο που μετρά είναι τα αποτελέσματα στην πίστα. Αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά».

 

Ποιες είναι οι προσδοκίες του; «Το 2018 τελείωσε και ήμουν πολύ ανταγωνιστικός, αλλά το 2019 τα πράγματα ήταν διαφορετικά και γι’ αυτό δεν θέλω να έχω προσδοκίες».

 

Τέλος, μίλησε και για το τεστ της Μαλαισίας που πλησιάζει.

 

«Θα είναι σημαντικό και θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Μιλάμε πλέον για ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών».

 

«Είναι λεπτομέρειες αλλά μπορεί να κάνουν τη διαφορά! Επιπλέον μεγάλο βάρος θα ρίξουμε στα ελαστικά, γιατί έχουν μεγάλη επιρροή στα πάντα».


«Σε όλους άρεσαν τα νέα ελαστικά της Michelin, που έχουν καλύτερη πρόσφυση. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα οι δοκιμές και άλλο οι Αγώνες».

 

«Την πραγματικότητα θα τη δούμε στο Qatar. Όλοι έχουν δουλέψει καλά αυτούς τους μήνες, όπως κι εγώ. Είμαι ήρεμος, πιστέψτε με».

Επόμενο άρθρο »

Domenicali: Προτιμώ να είμαι δεύτερος!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτο: Η νέα Ducati του 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα