• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Domenicali: Προτιμώ να είμαι δεύτερος!
Παρά να κερδίζω με έναν μόνο οδηγό!
Νέα 24/01/2020 - 10:11

Η Ducati θα προσπαθήσει εκ νέου φέτος να σπάσει την κυριαρχία του Marc Marquez και της Honda στη μεγάλη κατηγορία.

 

Οι αναβάτες της θα είναι οι ίδιοι, τουλάχιστον για φέτος, μιας και πολλά μπορεί να αλλάξουν το 2021 με τα καινούργια συμβόλαια.

 

Οι μεταγραφές ήταν κάτι που επίσης συζητήθηκε στη χτεσινή παρουσίαση της Ducati, στην οποία το παρών έδωσε φυσικά και ο CEO της, ο Claudio Domenicali.

 

Για τις μεταγραφές είπε:

 

«Η Ducati έχει το απαραίτητο budget για το εξαιρετικά σημαντικό αγωνιστικό της τμήμα. Τα τελευταία χρόνια κάναμε επενδύσεις σε οδηγούς».

 

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν πετύχαμε αποτελέσματα επειδή δεν επενδύσαμε σε αναβάτες. Φυσικά και είναι σημαντικό να κερδίζεις».

 

«Θεωρώ όμως ότι οι Κατασκευαστές που κερδίζουν συνεχώς με έναν αναβάτη, ενώ ο δεύτερός τους δυσκολεύεται να μπει στη δεκάδα, δεν προσδίδουν αξία στο όνομά τους όπως η Ducati».

 

«Αυτό για εμάς έχει τη μεγαλύτερη αξία. Όλοι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας ξέρουν ότι η Ducati είναι ικανή να παράξει τεχνολογία που στη συνέχεια θα περάσει στο εμπόριο».

 

«Το 2019 ήμασταν οι μόνοι που καταφέραμε να πάρουμε νίκες και με τους δυο οδηγούς μας, την ώρα που ο Κατασκευαστής που πήρε τον Τίτλο είχε πρόβλημα όχι μόνο στην εργοστασιακή του ομάδα, αλλά και στη δορυφορική».

 

«Ένας οπαδός που παρακολουθεί το Πρωτάθλημα, ενδεχομένως να έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο το κομμάτι της ανταγωνιστικότητας πρέπει να πιστωθεί στη μοτοσυκλέτα, ή στον αναβάτη».

 

Τον ρώτησαν αν η μεταφορά της τεχνολογίας στις εμπορικές μοτοσυκλέτες της φίρμας είναι πιο σημαντική από την νίκη.

 

«Προτιμώ να είμαι δεύτερος, αλλά να κερδίζω και με τους δυο αναβάτες, παρά να κερδίζω με έναν οδηγό συνέχεια και οι άλλοι να μην είναι καν κοντά του».

 

«Αυτό, ως ένα σημείο, δείχνει ότι η απόδοση και τα αποτελέσματα συνδέονται με αυτόν τον αναβάτη και μόνο. Οι εμφανίσεις του είναι απίθανες, αλλά λιγότερο σημαντικές από την τεχνολογία της φίρμας».

 

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Ducati δεν θα κοιτάξει στο μεταγραφικό παζάρι που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες;

 

«Ασφαλώς και όχι», απαντά ο Domenicali. «Ως ομάδα προσπαθούμε να έχουμε πάντα μαζί μας τον καλύτερο δυνατό οδηγό».

 

«Ωστόσο αν ο πιο καλός αναβάτης κάνει τα πράγματα περίπλοκα για τους άλλους, ώστε να πάρουν αποτελέσματα, αυτό είναι κάτι που δεν συμφέρει την ομάδα και τη φίρμα».

 

Τέλος τον ρώτησαν και για τον Jorge Lorenzo, με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις όταν έφυγε. Ίσως αν έμενε στην Ducati να συνέχιζε την καριέρα του.

 

«Ήταν δική του και μόνο η απόφαση να σταματήσει. Εγώ προτιμώ να μιλώ για το 2020… το ’18 κάναμε μερικούς καλούς Αγώνες».

 

«Όμως θέλω να έχω στο νου μου τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα και όχι τι έχει γίνει στο παρελθόν».

Επόμενο άρθρο »

Puig: Ο Marc θα είναι στην Sepang!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ο Marc ήταν ανίκητος το ‘19

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα