• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χαμηλού επιπέδου η Απονομή της ΑΜΟΤΟΕ
Ανακοίνωση του Πρωταθλήματος του 2020
Νέα 26/01/2020 - 15:04

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Το επίπεδο της Απονομής του Πρωταθλήματος του 2019 ήταν το χαμηλότερο τουλάχιστον της δεκαετίας που έκλεισε. Η επιλογή της αίθουσας της Ολυμπιακής Επιτροπής θαυμάσια, αλλά τα Έπαθλα ήταν επιπέδου γειτονιάς και όχι Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η απουσία του Προέδρου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) κ. Στέλιου Κορέλη (ο οποίος δεν παραβρέθηκε ούτε σε έναν Αγώνα Ταχύτητας του 2019) απαράδεκτη, όπως επίσης ανεπίτρεπτη για το κύρος της Ομοσπονδίας ήταν η ενδυματολογική εμφάνιση του αντιπροέδρου που έκανε κάποιες απονομές σε ορισμένες κατηγορίες, (όταν μάλιστα ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της ΑΜΟΤΟΕ εμφανίζονται σωστά ντυμένοι στην αντίστοιχη Απονομή της FIM).

Αντίστοιχα από τους Πρωταθλητές και Κυπελλούχους οδηγούς, μόνο οι Πρωταθλητές της μεγάλης και μεσαία κατηγορίας Superbike Σωτήρης Μπεγνής και Supersport Δημήτρης Καρακώστας ήταν σωστά ντυμένοι για μια τελετή που έχει σκοπό να τιμήσει την προσπάθεια των οδηγών τη χρονιά που πέρασε. 

Ο Πρόεδρος απών στην Απονομή, αλλά στην Απονομή της FIM πήγε άψογος!
Ο Πρόεδρος απών στην Απονομή, αλλά στην Απονομή της FIM πήγε άψογος!

Υποβάθμιση λοιπόν σε όλα τα επίπεδα, ακόμη ατυχής η επιλογή ως παρουσιαστή του καλού συναδέλφου Άγγελου Σταθακόπουλου της ΕΡΤ, από το χώρο του καρτ, ο οποίος δεν ήξερε καν τους αγωνιζόμενους. Οι δημοσιογράφοι μοτοσυκλέτας φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ή δεν είναι αρεστοί στην ΑΜΟΤΟΕ!

 

Από κει και πέρα, με τους αθλητές της Ομοσπονδίας να κρατούν τα σπασμένα Έπαθλα, το μόνο ενδιαφέρον ήταν η ανακοίνωση από τον κ. Πάνο Σιδέρη της IRON Τeam κάποιων λεπτομερειών και περισσότερο των αρχών του Πρωταθλήματος του 2020, που έχει αναλάβει ως promoter η Iron Team. 

Ήδη στο Instagram υπάρχει η σελίδα #hellenicsbkchampionship, στο Facebook η σελίδα Hellenic SBK Championship και λειτουργεί το mail: info@hsbk.gr και σύντομα θα είναι λειτουργική η σελίδα www.hsbk.gr

 

To πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 αγωνιστικές συναντήσεις με 6 Αγώνες και 4 για την κατηγορία των Νέων και την ΟΡΕΝ.

 

 

 

21-22 Μαρτίου, Σέρρες, Βαλκανικό

26 Απριλίου, Τρίπολη, ΑΜΟ Σπάρτης

31 Μαΐου, Μέγαρα, ΛΕΜΜ

13 Σεπτεμβρίου, Μέγαρα ΛΕΜΜ

1 Νοεμβρίου, Τρίπολη, ΑΜΟ Σπάρτης

 

Η λογική θα έλεγε ότι οι ημερομηνίες των Αγώνων δεν θα έπρεπε να συμπίπτουν με αυτές του MotoGP, αφού οι περισσότεροι θεατές του Πανελληνίου είναι και τηλεθατές του MotoGP. Aπό τις 5 ημερομηνίες οι 4 είναι πάνω σε Αγώνα MotoGP!

Η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων, στις Σέρρες χρησιμοποιείται μόνο μια φορά μαζί με το Βακλανικό και δεν περιλαμβάνονται αγώνες Νέων! Αρνητική έκπληξη.

Το θετικό είναι η παρουσία της ΕΡΤ με τηλεοπτική κάλυψη τουλάχιστον ένα 20λεπτο ανά Αγώνα, που θα προβάλλεται στη σχετική εκπομπή αυτοκινήτου της δημόσιας τηλεόρασης.

Σωτήρης Μπεγνής, SBK σωστά ντυμένος!
Σωτήρης Μπεγνής, SBK σωστά ντυμένος!

Θετικό επίσης το ότι θα προβάλλονται ακόμη περισσότερο αυτά που θα γίνονται στις πίστες. 

Θετικό είναι και το λογότυπο και η ονομασία του Πρωταθλήματος “HSBK” (HELLENIC SUPERBIKE).

Στα θετικά και η αναγγελία Αγώνων με ιστορικές μοτοσυκλέτες ηλικίας 30 ετών και άνω, όπως και η δημιουργία υποκατηγορίας για οδηγούς άνω των 50 ετών, μέσα στην ΟΡΕΝ.

Στα αρνητικά η διατήρηση του Πρωταθλήματος των δίχρονων 250, οι οποίες θα έπρεπε να περάσουν στις ιστορικές μοτοσυκλέτες, καθώς δεν αγωνίζονται σε κανένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αρνητικό η μη πρόβλεψη ένταξης στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Pre-Moto3, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ήδη τέτοιες μοτοσυκλέτες στη χώρα μας από Έλληνες οδηγούς που αγωνίζονται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ανοχή στην Iron Team που πήρε στα χέρια της το Πρωτάθλημα στις 31/12/2019, ώστε να δουλέψει το 2020 για να δούμε φως στο τούνελ το 2021. Όμως με την αδυναμία του promoter να περάσει αυτά που θα ήθελε και με μια Επιτροπή Ταχύτητας που δεν ελέγχει η Iron Team, είναι σίγουρο ότι η δουλειά της είναι από εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατον να επιτύχει. Εμείς τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και πολύ υπομονή.

Δημήτρης Καρακώστας, SSP σωστά ντυμένος
Δημήτρης Καρακώστας, SSP σωστά ντυμένος

 

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Έξτρα βοήθεια για Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Μου λείπει αυτοπεποίθηση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα