• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Και τώρα τι; Οι επιλογές του Rossi!
Μένει Yamaha, πάει Petronas ή αποσύρεται
Νέα 29/01/2020 - 13:04

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Yamaha και Maverick Vinales χτες το βράδυ, τρεις διαφορετικοί δρόμοι ανοίγονται μπροστά στον Valentino Rossi.

 

Δεν είναι επιλογές που δεν ξέραμε, ωστόσο η ανανέωση του Vinales φέρνει ακόμα πιο κοντά μια από τις παρακάτω τρεις πιθανότητες για τον Vale.

 

1ον à Μένει στην Yamaha

 

Η προφανής λύση για τον Rossi και ίσως αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Ο Fabio θα παραμείνει για έναν χρόνο ακόμα στην Petronas, μια ομάδα που την ξέρει καλά πλέον και στην οποία από φέτος θα αγωνίζεται με εργοστασιακή καθαρά μοτοσυκλέτα.

Μια λύση που βολεύει και τις δυο πλευρές, αν και θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τους πρώτους Αγώνες του 2020 για να δούμε και το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της Μ1.

Αν αυτό είναι υψηλό, τότε αυτό το σενάριο είναι το φαβορί για να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

 

2ον à Πηγαίνει στην Petronas

 

Το έδαφος έχει προετοιμαστεί από τον ίδιο τον Valentino και γι’ αυτή τη λύση. Άλλωστε ο ίδιος έλεγε πριν μερικές εβδομάδες ότι δεν θα ήταν αρνητικός σε μια μετακίνησή του στην Petronas.

Αυτό θα ήταν αρκετά «περίεργο» και σίγουρα όχι συνηθισμένο, μιας και δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν οδηγό του βεληνεκούς του Rossi να δέχεται τον «υποβιβασμό».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, είναι και ένα σενάριο που κρύβει εκπλήξεις και έχει συναρπαστική προοπτική!

Κι αυτό επειδή δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές στην Petronas και «θυσιάζοντας» τον Franco Morbidelli, να πάρει τη θέση του ο Luca Marini!

Ο ετεροθαλής αδελφός του Rossi – και ο ίδιος ο Vale – θέλουν πάρα πολύ να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη στη μεγάλη κατηγορία, με την ομάδα της Petronas να έχει αποδείξει ότι έχει τα μέσα και τους ανθρώπους για να βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

Είναι και ένα σενάριο που θα αρέσει τόσο στην Dorna, όσο και στους απανταχού φίλους του «Γιατρού», ο οποίος θα βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον αδερφό του, δίνοντάς του κατά κάποιον τρόπο τη σκυτάλη όταν αυτός αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ένα σενάριο το οποίο ίσως δεν υλοποιηθεί το 2021, αλλά το 2022! Λέτε;

 

3ον à Αποσύρεται

 

Μια λέξη που κανείς φίλος του Rossi δεν θέλει να σκέφτεται. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ο Vale έχει αποδείξει ότι παραμένει ανταγωνιστικός και θα περιμένει να δει αν και η Μ1 φέτος θα είναι σε θέση να «κοιτάξει στα μάτια» τις υπόλοιπες εργοστασιακές.

Αυτό θα φανεί αν είναι ταχύτερος απ’ ότι ήταν το 2019 και βρίσκεται συνεχώς στις μάχες για το βάθρο. Οι πρώτοι Γύροι, όπως πάντα, θα είναι σημαντικοί.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα χειμερινά τεστ. Η Yamaha προσπαθεί και θέλει να επιστρέψει στο νικηφόρο παρελθόν της. Το ίδιο θέλει και ο Rossi.

Ωστόσο αν τελικά αποδειχθεί ότι τα βήματα προς το δρόμο των επιτυχιών αργούν ακόμα, τότε ο Rossi δεν θα περιμένει άλλο…

Επόμενο άρθρο »

Ο Quartararo παίρνει τη θέση του Rossi (;)

« Προηγούμενο άρθρο

Δημοσκόπηση: Rossi ή Quartararo;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα