• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί χώρισαν Rossi-Yamaha;
Πίεζε η ομάδα, δεν βιαζόταν ο Vale
Νέα 29/01/2020 - 15:34

Μετά τα νέα ότι ο Maverick Vinales (πρώτα) και ο Fabio Quartararo (στη συνέχεια) θα αποτελέσουν το δίδυμο της Yamaha από το 2021, ήρθε και ένα ακόμα Δελτίο Τύπου.

 

Σε αυτό γίνεται φανερό ο λόγος που οδηγηθήκαμε στο χωρισμό ανάμεσα στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και τον Valentino Rossi.

 

Ο λόγος ήταν ότι οι μπλε ήθελαν να κλείσουν από νωρίς το δίδυμο τους για τις σεζόν 2021 και 2022. Απευθύνθηκαν πρώτα στον Rossi και του ζήτησαν να τους πει αν θα συνεχίσει ή όχι.

 

Ο ίδιος έμεινε πιστός στα λεγόμενά του και ζήτησε παράταση αρκετά μεγάλη, η οποία θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή από την Yamaha.

 

Ο μεν Vale ήθελε να αποφασίσει μετά τους πρώτους 7-8 Αγώνες της χρονιάς, η δε Yamaha «έβλεπε» ότι η Ducati και η Suzuki θα έμπαιναν γερά για τους Vinales-Quartararo.

 

Έτσι, από τη μία η πίεση της ομάδας και από την άλλη το γεγονός ότι ο Rossi ήθελε το χρόνο του για ν’ αποφασίσει, οδήγησαν στο μεταξύ τους διαζύγιο.

 

Ένα διαζύγιο το οποίο αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εργοστασιακή ομάδα, μιας και η Yamaha στο Δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει ότι:

 

«…σε περίπτωση που αποφασίσει να συνεχίσει το 2021, τότε η Yamaha θέλει να διαβεβαιώσει τον Rossi ότι θα έχει εργοστασιακή M1 και πλήρης υποστήριξη από το εργοστάσιο».

 

Ένα απόσπασμα του κειμένου που «φωτογραφίζει» την πιθανή, πλέον, μετακίνηση του Vale στην Petronas με την πλήρη, όμως, υποστήριξη από την Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Μου ζήτησαν ν’ αποφασίσω άμεσα!

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφώνησε με Quartararo η Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα