• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Όλοι μας είμαστε «δολοφόνοι»!
Ο Valentino είναι έτσι, ο Marc είναι έτσι, εγώ είμαι έτσι!
Νέα 12/02/2020 - 15:36

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Jorge Lorenzo είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει.

 

Ο Ισπανός μίλησε τόσο για τις αποφάσεις των προηγούμενων ετών, για τη δύσκολη περίοδο στην Honda αλλά και για την απόφασή του να επιστρέψει ως δοκιμαστής.

 

Στην αρχή αποκάλυψε ότι – στην μετά Ducati εποχή γι’ αυτόν – υπήρχε το ενδεχόμενο να πάει στην «… Petronas και ήμουν έτοιμος να υπογράψω!»

 

«Όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία με την Honda και δεν μπορούσα να πω όχι. Είναι όνειρο για κάθε οδηγό να βρεθεί έστω μια φορά στην Honda».

 

Όμως οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κλείσει την καριέρα του με βάθρα και νίκες…

 

«Ποτέ δεν ήμουν ανταγωνιστικός, ποτέ δεν πήρα καλά αποτελέσματα και ειδικά ο τραυματισμός στο Assen έκανε πιο εύκολη την απόφαση να σταματήσω».

 

«Χωρίς αυτόν ίσως να έμενα ακόμα ένα χρόνο… αν δεν κερδίζω δεν είμαι χαρούμενος κι αυτό επειδή το μοναδικό πράγμα που μου έδινε κίνητρο στο MotoGP ήταν η νίκη».

 

Η απόφασή του να σταματήσει δεν ήταν εύκολη.

 

«Υπέφερα, περνούσα δυσκολίες και η ζωή είναι για να διασκεδάζεις και όχι για να υποφέρεις. Ειδικά όταν έχεις κερδίσει τόσα πολλά».

 

«Δεν μετανοιώνω για τις αποφάσεις μου. Ποτέ δεν το κάνω… πάντα όμως θα υπάρχει το ερωτηματικό του τι θα γινόταν αν κέρδιζα ένα μήνα νωρίτερα με την Ducati».

 

«Το πιο πιθανό θα ήταν ότι δεν θα μιλούσαμε εδώ τώρα…»

 

Όμως δεν κέρδισε ένα μήνα νωρίτερα στην Ducati, η ομάδα δεν πίστεψε σ’ αυτόν και όταν άρχιζε να κερδίζει είχε ήδη παρθεί η απόφαση να φύγει.

 

Και τώρα, μετά το πέρασμά του από την Honda, ο Jorge επέστρεψε στην ομάδα της Yamaha και στην Μ1, με την οποία πανηγύρισε 3 Παγκόσμιους Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Τώρα η Yamaha είναι το μόνο εργοστάσιο που έχει τρεις οδηγούς ικανούς να πάρουν τον Τίτλο. Η Honda έχει τον Marc μόνο και η Suzuki τον Rins».

 

«Ίσως και η Ducati να έχει τρεις, αλλά η Yamaha έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει με τους τρεις οδηγούς της».

 

Κι ένας από τους τρεις είναι ο Valentino Rossi. Ήταν όντως περίεργο να τους βλέπει κανείς στο ίδιο γκαράζ να μιλούν και να ανταλλάζουν απόψεις…

 

«Νομίζω ότι ο βασικός λόγος που είχα αρνητικά σχόλια ήταν επειδή αγωνιζόμουν ενάντια στον Valentino, ειδικά μετά την πολεμική της Μαλαισίας του ‘15».

 

Να σημειώσουμε ότι ο Rossi ήταν πρωτεργάτης και πίεσε την Yamaha να πάρει ως οδηγό εξέλιξης τον Jorge.

 

«Είναι δύσκολο να είσαι φίλος με έναν αντίπαλό σου», συνεχίζει ο Lorenzo. «Κι αυτό επειδή όλοι είμαστε δολοφόνοι εδώ!»

 

«Ο Marc είναι δολοφόνος, ο Valentino είναι δολοφόνος, όπως κι εγώ. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν τους μισείς, αλλά θες να είναι όσο πιο αργοί γίνεται».

 

«Τώρα έχουμε κοινό παρανομαστή το ότι θέλουμε να δούμε την Yamaha να επιστρέφει στις επιτυχίες».

 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει ήδη «κλείσει» η έκτακτη συμμετοχή του Jorge Lorenzo στη Βαρκελώνη φέτος. Ο ίδιος πάντως λέει:

 

«Ποτέ δεν ξέρεις… Μετά την Valencia ήμουν 99% σίγουρος ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά. Τώρα ίσως έγινε 98%. Έχω πολλά στο μυαλό μου τώρα. Ίσως στο μέλλον».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Τα χρώματα της Aruba Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

MotoE 2020: Η λίστα με τους οδηγούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα