• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test: Dall’Igna και Ducati «χτυπούν» ξανά!
Νέο σύστημα για βελτιωμένη επιτάχυνση στις GP20
Νέα 24/02/2020 - 09:58

Ήταν κάτι που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα, ήδη από πέρυσι βασικά, στο χώρο του paddock.

 

Η Ducati φέρεται να έχει εξελίξει το σύστημα εκκίνησής της από «στατικό» (και μόνο για τις εκκινήσεις) σε ένα σύστημα αξιοποιήσιμο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα!

 

Την πρώτη ημέρα στο τεστ του Qatar, το Σάββατο, άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από δυο νέα κουμπιά στις εργοστασιακές GP20.

 

Αυτά χρησιμοποιούνται κατά βούληση από τον αναβάτη και πιστεύεται ότι με το ένα χαμηλώνει η μοτοσυκλέτα και «κλειδώνει» η ανάρτηση.

 

Με αυτόν τον τρόπο, στο δύσκολο κομμάτι της επιτάχυνσης στις εξόδους των στροφών, η μοτοσυκλέτα έχει καλύτερη πρόσφυση!

 

Με το άλλο κουμπί πιθανότατα απενεργοποιείται το σύστημα σε περίπτωση που δεν γίνει αυτόματα, για να αποτραπούν τα δυσάρεστα, κάτι που συνέβη στον Miller πέρυσι (Silverstone).

 

Το νέο αυτό σύστημα είχε εντοπιστεί από κάποιους οδηγούς ήδη από πέρυσι, καθώς είχαν παρατηρήσει ότι η GP19 χαμήλωνε σε κάποια σημεία.

 

Το Σάββατο οι οδηγοί της Ducati δεν μίλησαν καθόλου γι’ αυτή την καινοτομία, ωστόσο χτες ο Jack Miller παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.

 

Και όχι μόνο παραδέχτηκε την ύπαρξη του νέου συστήματος, αλλά αποκάλυψε ότι ήταν σε θέση να χαμηλώνει το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του στις εξόδους των στροφών, ήδη από το GP στην Ταϊλάνδη πέρυσι!

 

Όσο για το αν είναι νόμιμο ή όχι κάτι τέτοιο, ο Davide Tardozzi της Ducati σχολίαζε ότι τα πάντα στη νέα μοτοσυκλέτα γίνονται γνωστά στον Τεχνικό Διευθυντή Danny Aldridge.

 

Έτσι οι κόκκινοι διασφαλίζουν ότι είναι νόμιμοι.

 

Έτσι, λοιπόν, την ώρα που Aprilia (μπροστινή ανάρτηση) και Yamaha (πίσω) παράγουν το δικό τους «στατικό» σύστημα για τις εκκινήσεις και η Suzuki έχει έτοιμο το δικό της – ενώ Honda και KTM προφανώς θα ακολουθήσουν – η Ducati κάνει ήδη το επόμενο βήμα!

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Η Honda «σκλάβος» του Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Qatar Test: Ημέρα 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα