• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 1
Φοβερή νίκη για Razgatlioglu, έπεσε ο Rea!
Νέα 29/02/2020 - 08:24

Στο ντεμπούτο του με την Pata Yamaha, o Toprak Razgatlioglu πήρε μια φανταστική νίκη την ώρα που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Jonathan Rea είχε πτώση!

 

Ήταν ένας φοβερός Αγώνας σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στην Αυστραλία για τα SBK-Motul, με τους 4 πρώτους να έχουν μεταξύ τους διαφορά στα 0,137’’!

 

Όλοι οι Κατασκευαστές διεκδίκησαν τη νίκη σε έναν Αγώνα-θρίλλερ και σίγουρα έναν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών για το Πρωτάθλημα.

 

Όλα κρίθηκαν στο τέλος, με τον Τούρκο να καταφέρνει να κερδίζει τόσο τον εντυπωσιακό Alex Lowes, όσο και τον δυνατό Scott Redding.

 

Ο Razgatlioglu κράτησε πίσω του για μόλις 7χιλ του δευτερολέπτου τον Lowes και για μόλις 41χιλ τον Redding!

 

Ο Αγώνας ήταν δραματικός από το ξεκίνημα, με τον Rea να παίρνει την πρώτη θέση στο ξεκίνημα από τον Tom Sykes που είχε πάρει νωρίτερα την pole.

 

Όμως ο Sykes έκανε μια επιθετική ενέργεια στη συνέχεια και έβγαλε εκτός του Rea που έκανε μια βόλτα από τα χαλίκια για να επιστρέψει στην πίστα, έχοντας χάσει 7’’.

 

Ωστόσο και η συνέχεια δεν ήταν καλή για τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος, παραπίεσε και ήρθε μια πτώση από μπροστινό.

 

Ήταν μόλις η 7η φορά που εγκαταλείπει Αγώνα απ’ όταν πήγε στην Kawasaki το 2015 και σίγουρα μια καταστροφική αρχή για τον Ιρλανδό φέτος.

 

Μπροστά ο Sykes κρατούσε τα ηνία του Αγώνα για το πρώτο μισό, έχοντας όμως κοντά του τους Redding, Van der Mark, Razgatlioglu, Haslam και Lowes.

 

Όταν ο Redding έκανε την κίνησή του στην αρχή του 11ου γύρου, άρχισε μια αλυσιδωτή αντίδραση με αποτέλεσμα ο Sykes να χάσει πέντε θέσεις!

 

Ο Redding ήλεγχε τον Αγώνα, την ώρα που ο Sykes είχε φθορά στα ελαστικά, αλλά ένα λάθος του Scott στον 13ο γύρο έδωσε την ευκαιρία στον Razgatlioglu να περάσει μπροστά.

 

Ο Τούρκος δέχτηκε μεγάλη πίεση μέχρι το τέλος του Αγώνα, όταν ένα λαθάκι από τον Van der Mark χάρισε τη 2η και 3η θέση στους Lowes και Redding.

 

Οι δυο τους τα έδωσαν όλα για να πιάσουν τον Razgatlioglu, αλλά δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσουν τον Τούρκο να πάρει την 3η του νίκη στα SBK-Motul και την πρώτη του ως αναβάτης της Yamaha.

 

Ο Lowes – 8ος στο grid – έκανε επίσης ένα καταπληκτικό ντεμπούτο με την Kawasaki κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

 

Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Scott Redding στα SBK-Motul, με τον Βρετανό να παίρνει το πρώτο του βάθρο στο Πρωτάθλημα.

 

Με την 4η θέση συμβιβάστηκε στο τέλος ο Michael Van der Mark, μόλις 0,137’’ από τον πρώτο!

 

Αν και δεν κατάφερε να είναι κοντά στους πρώτους τέσσερεις, εν τούτοις και το ντεμπούτο του Leon Haslam με τη νέα Honda ήταν καλό.

 

Ο Haslam πήρε την 5η θέση μπροστά από τον Alvaro Bautista που μετά την πτώση του στις κατατακτήριες ξεκίνησε τον Αγώνα από την 15η θέση!

 

Κατάφερε όμως να κάνει έναν πολύ καλό Αγώνα και να βάλει τη Honda του στην 6η θέση, μπροστά από τον Loris Baz που είχε μια έξοδο στην αρχή κι έχασε χρόνο.

 

Αρκετά πιο πίσω ήταν ο Chaz Davies, αλλά και ο Tom Sykes που λόγω της φθοράς των ελαστικών του έχανε ρυθμό και τερμάτισε τελικά ένατος.

 

Ο Michael Ruben Rinaldi έκλεισε τη δεκάδα μπροστά από τον Eugene Laverty, τη θέση του οποίου πήρε στην GOELEVEN Ducati.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Αυστραλία: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το «μυστικό» δωμάτιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα