• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dorna: Όχι σε επαναπρογραμματισμό Αγώνων
Θα γίνει όταν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει η σεζόν
Νέα 01/04/2020 - 11:16

Μετά τις αναβολές και τον επαναπρογραμματισμό Αγώνων, η Dorna αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της για τη συνέχεια.

 

Η αβεβαιότητα για το πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν, οδηγεί των Carmelo Ezpeleta, τον CEO της Dorna, να λέει ότι δεν θα έχουμε νέο Ημερολόγιο Αγώνων με αλλαγές.

 

Η διάθεση αυτή των οργανωτών, πάντα σε συνεννόηση με την FIM, φάνηκε απ’ όταν μάθαμε για την αναβολή του Αγώνα στην Jerez.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε λόγος για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Grand Prix.

 

Όταν ρωτήθηκε ο Ezpeleta γιατί δεν επαναπρογραμματίστηκε το GP της Jerez, είπε: «Δεν μπορούσαμε να ορίσουμε νέα ημερομηνία, μέχρις ότου μάθουμε πότε ξεκινάμε».

 

«Θα ήταν ρίσκο να ορίσουμε νέα ημερομηνία, μιας και αν η κατάσταση δεν αλλάξει τότε απλά θα μετακινούσαμε σταδιακά Αγώνες».

 

«Το βασικό τώρα είναι να ανακάμψουμε και να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Όταν μάθουμε πότε ξεκινάμε, θα προσαρμόσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Το συμβόλαιο ανάμεσα σε FIM και Dorna ορίζει ότι το μίνιμουμ των Αγώνων που πρέπει να γίνει σε μια σεζόν είναι 13.

 

Όμως o Ezpeleta λέει ότι είναι καλύτερο να συγκεντρωθούμε στο τι είναι εφικτό να γίνει.

 

«Θα κάνουμε όσους Αγώνες μπορούμε, χωρίς να γεμίσουμε με πολλά GP το τέλος της χρονιάς».

 

Ο Πρόεδρος της FIM είχε δηλώσει ότι μπορεί να δούμε Αγώνες ακόμα και τα Χριστούγεννα, ένα σενάριο πάντως που χάνει έδαφος.

 

«Θα έχουμε λιγότερους Αγώνες φέτος ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τη νέα χρονιά».

 

Αλλά και τα επόμενα χρόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. «Θα δούμε τι θα μπορούμε να κάνουμε, μιας και ο κόσμος μετά απ’ αυτό δεν θα είναι ο ίδιος».

 

Ήδη η Dorna προσφέρει οικονομική βοήθεια, περίπου 25.000€ ανά αναβάτη για τις ομάδες Moto2 και Moto3, που θα κρατήσει τουλάχιστον για τρεις μήνες.

 

Αυτή είναι και η βασική προτεραιότητα τώρα της Dorna. Πρωτάθλημα χωρίς ομάδες και με τα εργοστάσια μόνο, πολύ απλά δεν γίνεται.

 

Από τα λεγόμενα του Ezpeleta γίνεται φανερό ότι οι οργανωτές δεν έχουν ξεγράψει τη φετινή σεζόν, παραδέχονται όμως ότι θα έχει μειωμένη διάρκεια.

 

Αρκετά πιο μειωμένη από το αρχικό πλάνο και τις αρχικές δηλώσεις του Ezpeleta στο ξέσπασμα της κρίσης, όταν και επέμενε ότι θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν και τα 19 GP.

 

Αυτό δεν είναι εφικτό και πλέον η Dorna στρέφει το ενδιαφέρον της στη στήριξη των ομάδων, παρακολουθώντας συγχρόνως και την κατάσταση με τον κοροναϊό διεθνώς.

Επόμενο άρθρο »

Video: Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Iannone εξομολογείται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα