• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dorna: Ενίσχυση των ομάδων με 9 εκ. ευρώ!
Πως θα μοιραστούν ανά κατηγορία
Νέα 06/04/2020 - 16:49

Οικονομική βοήθεια ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Dorna, σε μια προσπάθεια της οργάνωσης να ενισχύσει τις ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

Η βοήθεια αυτή θα έχει αποδέκτες όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα, με εξαίρεση τα 4 εργοστάσια της μεγάλης κατηγορίας: Honda/Ducati/Yamaha/Suzuki.

 

Αντίθετα η Aprilia – με το ιδιαίτερο καθεστώς της εξαγοράς της θέσης του Gresini – και η KTM, που θεωρείται εργοστάσιο με προτερήματα, θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

 

Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν ως εξής: οι ιδιωτικές ομάδες (έτσι λογίζεται στην κατηγορία η Aprilia) και η KTM θα πάρουν από 250.000€ για τους επόμενους τρεις μήνες.

 

Στην Moto2 και στην Moto3 έχουμε 15 και 16 ομάδες αντίστοιχα.

 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η δική τους οικονομική θέση είναι περισσότερο επίφοβη, με την Dorna να ενισχύει τις ομάδες της μεσαίας κατηγορίας με 750.000€.

 

Άλλα 775.000 θα πάρουν οι ομάδες της μικρής κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι η κάθε ομάδα των δυο μικρότερων κατηγοριών θα πάρουν από 25.000€ ανά αναβάτη.

 

Η πρώτη δόση της εν λόγω βοήθειας έχει ήδη καταβληθεί.

 

Όσο για το τι θα συμβεί μετά το πέρας των τριών πρώτων μηνών; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα.

 

Το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι ότι μέχρι τότε θα έχουμε επιστρέψει – ως ένα βαθμό – στην κανονικότητα και το Πρωτάθλημα θα έχει ξεκινήσει.

 

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο τελικά δεν συμβεί, η Dorna θα έχει ήδη σχεδιάσει το πλάνο της «επόμενης ημέρας» ίσως με μια ακόμα ένεση ρευστότητας στις ομάδες.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Dorna και το ξεκίνημα της σεζόν

« Προηγούμενο άρθρο

Ezpeleta: Θα ήμουν πανευτυχής με 10 Αγώνες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα