• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων Οχημάτων
Νέα Αγοράς 06/06/2020 - 15:56

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα του μέλλοντος

Το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα του μέλλοντος». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ολιστικό το σχέδιο της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, και αναφέρθηκε με στοιχεία για τον πολύ μικρό αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, καθώς αποτελούν μόλις το 0,3% του στόλου και δήλωσε ότι στόχος είναι ένα στα τρία αυτοκίνητα το 2030 να είναι ηλεκτρικό.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκινήτων και άλλων ηλεκτρικών οχημάτων (scooter ποδήλατα) νέου τύπου, έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους για 14.000 νέα οχήματα. 
Το όφελος ανά μονάδα θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ, κάτι που θα κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά στο μέσο εισόδημα.

Θα επιδοτείται επίσης κατά 15% η αγορά ή μίσθωση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, αλλά και κατά 25% η αγορά ηλεκτροκίνητων ταξί. Ως επιπλέον κίνητρο, όσοι αγοράσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα θα απαλλάσσονται από τα τέλη στάθμευσης για δύο χρόνια, θα εξαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για φόρτιση, ενώ το 50% (ή το 70% στα νησιά) για το κόστος αγοράς θα εκπίπτει από τα εταιρικά έσοδα.

Το ρεύμα κίνησης θα παρέχουν εξειδικευμένοι φορείς, οι οποίοι θα αναπτύσσουν δίκτυα και σημεία φόρτισης και οι οποίοι ουσιαστικά θα διαδεχθούν τα σημερινά βενζινάδικα.

Συγκεκριμένα για τα ηλεκτρικά scooter η επιδότηση θα ειναι το 20% της λιανικής και για τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα η επιδότηση θα φθάνει στο 40% της λιανικής τιμής. Παράλληλα θα υπάρχει και μπόνους απόσυρσης που για τις μοτοσυκλέτες θα ειναι 400€.

Kosmoride e-bikes
Kosmoride e-bikes

Η προσπάθεια αυτή σίγουρα θα δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών scooter & ποδηλάτων και φυσικά μοτοσυκλετών. Που πιστεύουμε ότι σύντομα θα ειναι διαθέσιμες κρίνοντας από τα μοντέλα που έχουν ήδη παρουσιαστεί, από σημαντικούς κατασκευαστές, στις εκθέσεις μοτοσυκλέτας.

Ήδη υπάρχουν αρκετές γνωστές μάρκες που παράγουν ηλεκτρικά scooter και ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα και ορισμένα από αυτά (SYM, Daytona, Vespa, Torrot, Ducati, Scrambler) εισάγονται στην Ελλάδα και πρόσφατα η Kosmocar ανακοινωσε την έναρξη μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, την εισαγωγή και διάθεση e-Bikes .

Vespa Eletrica 45 Km/h
Vespa Eletrica 45 Km/h
Vespa Eletrica 70 Km/h
Vespa Eletrica 70 Km/h
SYM Electric 50 e X-Pro
SYM Electric 50 e X-Pro
Daytona F8 Deliroad
Daytona F8 Deliroad
Torrot Muvi
Torrot Muvi
Daytona Chok
Daytona Chok
Ducati MIG S
Ducati MIG S
Torrot City Surfer
Torrot City Surfer
Scrambler Ducati
Scrambler Ducati

Επόμενο άρθρο »

H ANDELI MOTOTOURING τιμήθηκε από τα Tourism Awards

« Προηγούμενο άρθρο

TEAM65 TRACK DAYS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα