• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρόνια Πολλά GIACOMO AGOSTINI
Ο Σούπερσταρ οδηγός έγινε 78
Νέα 16/06/2020 - 19:43

Ο Σούπερσταρ οδηγός έγινε 78 και πρόσφατα έχει αποκτήσει το δικό του Μουσείο στην πόλη που ζει, το Bergamo

 

Έχει 15 Παγκόσμιους Τίτλους, 123 Νίκες σε Grand Prix, 18 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 10 Νίκες στο Tourist Trophie (Isle Of Man) και συνολικά κέρδισε σε 311 Αγώνες. Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1942 στο Μπέργκαμο, την πόλη που πρόσφατα κτυπήθηκε περισσότερο στην Ιταλία από την πανδημία του κοροναϊού. Παρά το ότι εκείνες της μέρες ήταν στο εξωτερικό, ο Giacomo Agostini επέστρεψε και πέρασε όλη την καραντίνα στο σπίτι του, κοντά στους συντοπίτες του. 

Από το 1963 έως το 1977 αγωνίστηκε στα GP τα περισσότερα χρόνια με τα χρώματα της MV Agusta, κλείνοντας την αγωνιστική του καριέρα με την Yamaha. 

Στα 78 του δεν χάνει το κέφι του και δεν αφήνει καμιά ευκαιρία στο να οδηγήσει την προσωπική του συλλεκτική MV Agusta ή μια Yamaha R1M, όπως έκανε πέρυσι στην πίστα των Σερρών.

Ο Θρύλος του MotoGP έχει τώρα και το Μουσείο του που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτοναMichele Giavarini σαν ένα προσωπικό δωμάτιο που φυλάγει τα έπαθλά του ένας Πρωταθλητής. Πρόκειται για πάνω από 350 Έπαθλα, τα οποία τώρα μπορεί να δει και το κοινό. Το Μουσείο φιλοξενεί και μερικές ιστορικές μοτοσυκλέτες με τις οποίες αγωνίστηκε ο Agostini, όπως και κράνη, στολές και προσωπικά αντικείμενα που έχουν μπει σε χρονολογική σειρά. Στο πάτωμα ένα τεράστιο Ν.1 μαύρο σε κίτρινο φόντο, το νούμερο με το οποίο αγωνίστηκε ο Agostini και η λέξη “Ago” βαμμένη σε έντονο κόκκινο, θυμίζει σε όλους ότι τα ρεκόρ και οι νίκες του Giacomo Agostini δεν έχουν ακόμη καν ισοφαριστεί. 

 

Ο Giacomo Agostini δήλωσε σχετικά: “Η ιστορία της ζωής μου βρίσκεται όλη εκεί σε αυτό το δωμάτιο και το να μπορώ να περνάω λίγο χρόνο εκεί μόνος με τις σκέψεις μου, πηγαίνοντας πίσω σε φοβερές αναμνήσεις, με γεμίζει χαρά”. 

 

Το Μουσείο είναι ιδιωτικό και μπορούν αν το επισκεφτούν σε γκρουπ των 8 ατόμων μίνιμουμ, μετά από σχετική κράτηση μέσω της Villa Vittoria Charme and Relax luxury bed & breakfast, την οποία διευθύνει η κόρη του Vittoria και προσφέρει ένα πλήρες πακέτο, που περιλαμβάνει και μια διανυκτέρευση και δείπνο με τον Πρωταθλητή. 

Για πληροφορίες: +39.035.239209 info@villavittoriabergamo.it

Επόμενο άρθρο »

Mission Control: Παράδειγμα προς αποφυγή για το MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Τα ρέστα της θα παίξει η KTM για τον Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα