• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Doohan μιλά για τους Miller, Rossi και Al. Marquez
Ο Θρύλος των 500cc λέει τη γνώμη του
Νέα 22/06/2020 - 13:36

Ο Jack Miller έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εργοστασιακή Ducati για το 2021, ο Vale αναμένεται να κλείσει με την Petronas και ο Alex Marquez να χάσει τη θέση του από τον Pol Espargaro.

 

Αυτά είναι μερικά από τα πιο «καυτά» θέματα της επικαιρότητας του MotoGP, καθώς περιμένουμε την έναρξη της νέας σεζόν στις 19 Ιουλίου.

 

Ο Θρύλος των 500cc με τους 5 Παγκόσμιους Τίτλους, ο Mick Doohan, μίλησε για τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, αναλύοντας το σκεπτικό του στο motogp.com.

 

«Τα νέα αυτά είναι καταπληκτικά για τον Jack. Έχει δείξει ότι είναι γρήγορος για να πάρει pole positions και να είναι με τους πρώτους».

 

«Το μόνο που του λείπει είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ και ίσως η εργοστασιακή Ducati να είναι αυτό το κομμάτι που του έλειπε. Μαζί με λίγη παραπάνω ωριμότητα».

 

«Είναι εδώ και καιρό πια στη μεγάλη κατηγορία και μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει, διότι ωριμάζει. Αυτή ίσως είναι η ευκαιρία του και η Ducati έχει τη μοτοσυκλέτα για να τον υποστηρίξει».

 

Για τον Valentino Rossi και την επικείμενη μεταγραφή του στην ομάδα της Petronas, ο Doohan σχολίασε:

 

«Το σίγουρο είναι ότι δεν δείχνει εκείνα τα σημάδια κάποιου που θέλει να σταματήσει την καριέρα του. Παλεύει σκληρά μέσα στην πίστα και ανεξαρτήτως κατατακτηρίων, είναι εκεί».

 

«Στη δορυφορική Petronas δεν ξέρω ακριβώς ποιες θα είναι οι διαφορές των μοτοσυκλετών, αλλά είναι επόμενο αν πάει εκεί ότι έχει την επιρροή για να πάρει τα κατάλληλα εξαρτήματα από την Yamaha».

 

«Είναι καλό που παραμένει στο άθλημα τόσο για το ίδιο το άθλημα όσο και για τον ίδιο. Γιατί να σταματήσει αν είναι σε καλή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και αποδεικνύει σε παιδιά 20 χρόνια μικρότερά του ότι μπορεί να τους κερδίσει;»

 

«Η ημέρα που θα αποφασίσει να σταματήσει θα είναι μια στενάχωρη ημέρα… Όπως όλοι θα συνεχίσει την πορεία του, αλλά ποτέ δεν θα ξεχαστεί».

 

Τέλος, για την περίπτωση του Alex Marquez που χάνει τη θέση του από την Repsol Honda, ο Mick Doohan επισήμανε:

 

«Δεν έχω ιδέα τι έγινε! Είναι σίγουρα παράξενο που φεύγει χωρίς καν να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί. Δεν του δόθηκε καμμία ευκαιρία».

 

«Δεν ξέρω τι παίχτηκε στο παρασκήνιο, αλλά όταν ξεκινήσει η χρονιά αν τα πάει καλά και παίρνει δυνατά αποτελέσματα, μετά τι; Υπάρχει άλλη θέση γι’ αυτόν;»

 

«Είμαι βέβαιος πάντως ότι ο Pol θα τα πάει καλά με την Honda. Ωστόσο ειλικρινά δεν είμαι τόσο κοντά στο HRC και δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω πέρα από αυτό».

 

Σε περίπτωση που επαληθευθούν οι φήμες και ο Alex Marquez χάσει τη θέση του από τον Pol Espargaro, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάει για μερικά χρόνια στην LCR και να επιστρέψει μετά και πάλι στην εργοστασιακή ομάδα.

Επόμενο άρθρο »

Αποχή της Bigballsmx Suzuki από το ΠΠΜΧ

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: Ο Dovi δεν θέλει πια ν’ αγωνίζεται!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα