• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Petrucci στην Tech3 KTM!
Ο Oliveira αντικαθιστά τον Pol Espargaro!
Νέα 25/06/2020 - 17:05

Με μια επίσημη ανακοίνωση που βγήκε μόλις πριν από λίγα λεπτά, η Red Bull KTM MotoGP Team μας ενημέρωσε για τους τέσσερεις αναβάτες της από τη νέα χρονιά.

 

Ο Danilo Petrucci, που πρόσφατα βρέθηκε στο Αυστριακό εργοστάσιο με τον μάνατζέρ του, θα είναι στην ομάδα αλλά όχι στην εργοστασιακή όπως πιστεύαμε.

 

Αντ’ αυτού, ο Ιταλός – νικητής πέρυσι του Αγώνα στο Mugello – θα πάρει θέση στην Tech3 και στο πλάι του rookie Iker Lecuona.

 

Η KTM επέλεξε τελικά να ανεβάσει στην εργοστασιακή ομάδα τον Miguel Oliveira, με τον Πορτογάλο να μην είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά του πέρυσι, όταν τον παράβλεψαν κι έβαλαν τον Brad Binder δίπλα στον Pol Espargaro.

 

Πλέον ο Πορτογάλος θα είναι εργοστασιακός και θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό του Brad Binder που τον ξέρει πολύ καλά από τις μικρές κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΤΜ επισημαίνει ότι θα δώσει σε όλους τους αναβάτες ακριβώς την ίδια υποστήριξη και τις ίδιες μοτοσυκλέτες για το 2021.

 

Η σύνθεση της ομάδας, λοιπόν, για το 2021 έχει ως εξής:

 

Red Bull KTM: Brad Binder και Miguel Oliveira

Tech3 KTM: Danilo Petrucci και Iker Lecuona

 

Με τα πρωτόγνωρα δεδομένα του κοροναϊού, ο Danilo Petrucci δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ducati μέσα στις πίστες.

 

Έτσι τη θέση του στους κόκκινους πήρε ο Jack Miller, που είχε κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο μισό (σε αντίθεση με τον Petrux) πέρυσι.

 

Στον Danilo η Ducati πρότεινε ένα πολύ καλό συμβόλαιο για να μεταβεί στα SBK-Motul, ωστόσο ο Ιταλός είχε στην άκρη του μυαλού του τις περιπτώσεις τόσο της KTM, όσο και της Aprilia.

 

Με την Aprilia «δέσμια» με την περίπτωση του Andrea Iannone και τις έντονες φήμες περί αντικατάστασης του Alex Marquez από τον Pol Espargaro, ο Petrux έδρασε αστραπιαία.

 

Τα αντανακλαστικά τόσο του ίδιου, όσο και του μάνατζέρ του ήταν εξαιρετικά και πριν από μια εβδομάδα περίπου βρέθηκαν στην Αυστρία και στο εργοστάσιο της ΚΤΜ.

 

Εκεί φαίνεται ότι επήλθε η οριστική συμφωνία των δυοπ πλευρών, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται σήμερα.

 

Η ΚΤΜ όμως, αντί να βάλει τον Danilo στο πλάι του Binder, επέλεξε να τοποθετήσει εκεί τον Miguel Oliveira, ο οποίος εντυπωσίασε πέρυσι έχοντας καταφέρει να πάρει μια 8η θέση ως το καλύτερό του αποτέλεσμα στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αυτό το κατάφερε στον εντός έδρας Αγώνα της KTM στην Αυστρία, αλλά στον αμέσως επόμενο Γύρο τον έριξε ο Johann Zarco και τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, χάνοντας το momentum που είχε χτίσει.

 

Μετά τα νέα αυτά, περιμένουμε πολύ σύντομα και την ανακοίνωση του Pol Espargaro στην Repsol Honda, αλλά και την αντίδραση του Marc Marquez στο άκουσμα αυτής της είδησης…

Επόμενο άρθρο »

Misano Test: Τελευταία ημέρα δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Σε αδιέξοδο Ducati και Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα