• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ο Pol πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τον Marc!"
Ο Herve Poncharal μιλάει για τον πρώην αναβάτη του
Νέα 01/07/2020 - 11:55

Όταν ο Pol Espargaro ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2, το έκανε με την ομάδα του Herve Poncharal, την Tech3, το 2014.

 

Ο Ισπανός έμεινε στην ομάδα του Γάλλου μάνατζερ για τρία χρόνια, έχοντας ως καλύτερό του αποτέλεσμα την 6η θέση στη βαθμολογία την πρώτη του σεζόν στην κατηγορία.

 

Το ιδιαίτερα επιθετικό του στυλ δεν ταίριαξε απόλυτα με την διαφορετικής φιλοσοφίας Yamaha M1 κι έτσι ο Espargaro, όσα χρόνια έμεινε στην Tech3, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βάθρο.

 

Στη συνέχεια μετακόμισε στο καινούργιο project της KTM το 2017 και από τότε είναι αυτός που οδηγεί την εξέλιξη για τους Αυστριακούς.

 

Με την KTM κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο – και το πρώτο για το Αυστριακό εργοστάσιο – στο βρόχινο Αγώνα της Valencia το 2018 και μια 6η θέση στο Le Mans πέρυσι, ως καλύτερο αποτέλεσμα στο στεγνό.

 

Πλέον, όπως είναι γνωστό, περιμένουμε όλοι την ανακοίνωση της μετακίνησής του από την KTM στην Repsol Honda, μια κίνηση που ενδεχομένως να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου (διαβάστε περισσότερα στο τεύχος #110 του MOTOGP WORLD).

 

Ο Poncharal, που έζησε τον Polyccio για τρία χρόνια, μίλησε για την μετακίνηση αυτή και υπογράμμισε:

 

«Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στην Honda που είναι παρόμοια σε προδιαγραφές και οδηγικό στυλ με την KTM. Ξέρουμε ότι από μικρός είχε αντίπαλο τον Marc Marquez».

 

«Οπότε τον ξέρει καλά και όλοι θυμόμαστε τις μάχες τους στην Moto2 (σ.σ. βλ. φωτό). Οι δυο τους έχουν παρόμοια ιστορία και τώρα θα είναι στην ίδια μοτοσυκλέτα με το ίδιο επιθετικό στυλ».

 


«Φυσικά με τον Pol να πηγαίνει εκεί, δεν το κάνει ως τελευταίο σταθμό της καριέρας του… μας λέει ότι τώρα είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του».

 

«Ξέρω ότι ο Marc είναι το νούμερο ένα, όμως πιστεύω ότι βαθιά μέσα του ο Pol ξέρει ότι μπορεί να τα βάλει μαζί του! Θα πρέπει όμως να περιμένουμε μέχρι το 2021».

Επόμενο άρθρο »

O Rins μας υπόσχεται σούπερ θέαμα στην Jerez!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ήδη στο γυμναστήριο ο Dovi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα