• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CIV: 9ος ο Παντελεάκης στο Μουτζέλο
Στον 1ο Αγώνα της Pre Moto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος
Νέα 04/07/2020 - 19:29

Ο 13χρονος Βασίλης Παντελεάκης της ομάδας AC Racing Team, με μοτοσυκλέτα CS στην κατηγορία Pre Moto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV, πήρε την 9η θέση και 7 βαθμούς στην πίστα του Μουτζέλο.

Ο Έλληνας οδηγός στις Κατατακτήριες 2 πήρε την 8η θέση με χρόνο 2:07.366, μόλις 0.802 από τον πρώτο τον πρώτο, παρά το ότι είχε τη μικρότερη τελική ταχύτητα με 194χλμ/ώρα από τους 30 συμμετέχοντες.

Η έμπειρη ομάδα της AC Racing κοίταξε την τηλεμετρία και έδωσαν τη λύση στον Έλληνα οδηγό ως προς την τελική ταχύτητα. Μάλιστα το απόγευμα που έγινε ο 1ος Αγώνας της χρονιάς ο Βασίλης σημείωσε την 4η τελική από όλους!, ξεπερνώντας τα 210 χλμ/ώρα με τον κινητήρα 250 κυβικών της Yamaha, που είναι ο ενιαίος κινητήρας του Πρωταθλήματος.

Στο ξεκίνημα του Αγώνα βρέθηκε στο γκρουπ των δέκα πρώτων οδηγών που έδωσαν τη μάχη για τη νίκη και μέχρι τη μέση του Αγώνα στην πίστα των 5,245μ., ακολουθούσε το γρήγορο ρυθμό τους σημειώνοντας 2:07.036 ταχύτερο γύρο. Όμως μια πτώση μπροστά του, του έκοψε τη φόρα, αφού για να αποφύγει τον πεσμένο οδηγό, αναγκάστηκε να βγει εκτός πορείας.

Στη συνέχεια έπεσε μέχρι την 13 θέση παλεύοντας με ένα γκρουπ 5 οδηγών που σχηματίστηκε λίγο πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Στον τελευταίο γύρο με μια γενναία κίνηση στην ευθεία τους πέρασε όλους και μάλιστα έκανε διαφορά 1'' τερματίζοντας 9ος, με την ομάδα να πανηγυρίζει για την επίδοσή του, αλλά και για το ότι κέρδισε και τις δύο πρώτες θέσεις με τους άλλους δύο Ιταλούς οδηγούς και φίλους του Βασίλη.

Το ξεκίνημα είναι πολύ θετικό και σήμερα η ομάδα δουλεύει στο να λύσει ένα ακόμη πρόβλημα με την ανάρτηση που φάνηκε στη διάρκεια του Αγώνα και εμπόδισε τον Έλληνα οδηγό από το να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του. 

Αύριο ο 2ος Αγώνας ελπίζουμε να επιβραβευτεί με μια ακόμη καλή θέση και ακόμη περισσότερους βαθμούς. 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Στην 5η θέση ο Παντελεάκης στην Ιταλία

« Προηγούμενο άρθρο

CIV: Δυνατά ξεκίνησε ο Παντελεάκης στο Μουτζέλο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα