• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο Vinales κι ο Quartararo είναι φοβεροί!
Αλλά φαβορί παραμένει ο Marc Marquez…
Νέα 18/07/2020 - 23:58

Ο 11ος χρόνος του Valentino Rossi σήμερα δεν είναι ακριβώς επιτυχία, ωστόσο η αίσθησή του πάνω στην Μ1 έχει βελτιωθεί και σίγουρα τα πήγε καλύτερα σε σχέση με χτες.

 

Τα προβλήματα με τα ελαστικά και τη φθορά τους όμως παραμένουν, με τον Ιταλό να μην έχει βρει λύσεις. Μάλιστα ο Taramasso της Michelin επισήμανε ότι η σημαντική φθορά του πίσω ελαστικού οφείλεται στο στυλ του Rossi.

 

«Δεν συμφωνώ μαζί του. Αν δείτε τις φωτογραφίες πλαγιάζω αρκετά κι έχω δουλέψει πολύ στο στυλ μου τα τελευταία χρόνια».

 

«Σίγουρα δεν κρεμόμαστε από τη μοτοσυκλέτα τόσο πολύ όσο με τα Bridgestone, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα. Πάρτε για παράδειγμα τον Dovizioso που είναι πολύ συγκρατημένος στη μοτοσυκλέτα. Δεν κρέμεται πολύ αλλά δεν καταστρέφει τόσο πολύ το ελαστικό».

 

Άρα ποιο είναι το πρόβλημα;

 

«Σε όλη μου την καριέρα προτιμούσα τα σκληρά ελαστικά, ενώ αυτά της Michelin είναι πιο μαλακά τόσο σε κατασκευή όσο και σε γόμα. Ίσως φταίει και ο σωματότυπός μου, διότι είμαι ψηλός και παρά το ότι είμαι λεπτός ζυγίζω περισσότερο από τους άλλους».

 

«Με τον Taramasso συμφωνώ σε ένα πράγμα: το πρόβλημα είναι δικό μου και όχι της Michelin μιας και οι άλλοι είναι γρήγοροι με αυτά τα ελαστικά».

 

«Πάντως το περίμενα ότι θα δυσκολευόμουν εδώ. Από το 2017 και μετά πάντα ήταν δύσκολα για εμένα εδώ. Χτες δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα, αλλά σήμερα βελτιώθηκα».

 

«Κοίταξα και την τηλεμετρία του Vinales αλλά και του Quartararo. Εκεί που κάνει τη διαφορά ο Maverick είναι στα φρένα. Είναι καλύτερος από εμένα».

 

«Οι δυο τους, μαζί με τον Marquez, είναι οι καλύτεροι σε ρυθμό αλλά μετά ακολουθεί ένα γκρουπ οδηγών με ίδιο ρυθμό. Εγώ πρέπει να βρω κάποια δέκατα ακόμα».

 

Τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι φέτος θα σπάσει η κυριαρχία του Marquez στη μεγάλη κατηγορία και ο Vale αποκρίθηκε:

 

«Παραμένει το φαβορί. Σήμερα ο Vinales και ο Quartararo ήταν φοβεροί και ίσως του δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά παραμένει το φαβορί».

 

«Η Yamaha στον ένα γύρο είναι ανώτερη, αλλά σε ρυθμό Αγώνα εξακολουθώ να πιστεύω ότι χάνει από την Honda που δεν τρώει τόσο λάστιχο».

 

«Μετά, βέβαια, είναι και οι Ducati που έχουν πολλή δύναμη στις ευθείες και κάνουν καλές εκκινήσεις. Ο Bagnaia ήταν καταπληκτικός και ο Miller είναι σε τρομερή κατάσταση. Θα δούμε».

Επόμενο άρθρο »

Jerez MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν μπορούμε να μην παίρνουμε ρίσκα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα