• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc: Τώρα κοιμάμαι ήσυχος!
Αν δεν δοκίμαζα θα είχα συνεχώς αμφιβολίες
Νέα 25/07/2020 - 22:15

Ο Marc Marquez δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί τελικά στον αυριανό Αγώνα. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι το προσπάθησε, είναι κάτι που εντυπωσίασε τους πάντες

 

Μιλώντας μετά την οριστική του απόφαση να αποσυρθεί, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής εξήγησε ότι αν δεν προσπαθούσε, δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχος τα επόμενα βράδια.

 

Λόγια που έχουμε ακούσε και πάλι στο παρελθόν... λόγια που πραγματικά ταιριάζουν σε έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

«Όταν έχεις πάθος για κάτι πρέπει να δοκιμάζεις, να εξαντλείς τις πιθανότητες. Μετά τον τραυματισμό δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ».

 

«Στη συνέχεια όμως – και μετά το χειρουργείο – είδα ότι η κατάσταση του χεριού ήταν καλή. Έβαλα τη φόρμα μου μάλιστα κι έκανα μερικά push-ups».

 

«Μετά μίλησα με την Honda και τους είπα ότι θέλω να δοκιμάσω και συμφωνήσαμε. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήρεμος. Αν δεν δοκίμαζα θα με έτρωγαν οι αμφιβολίες».

 

«Σήμερα το απόγευμα είδα ότι το χέρι μου δεν είχε δύναμη ενώ είχε κι ένα μικρό πρήξιμο. Το πρωί ήταν καλά. Όμως το απόγευμα κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω».

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους... ακόμα και το ιατρικό προσωπικό που με ανάγκασαν να κάνω 20 push-ups μπροστά τους! Προσπάθησα, αλλά δεν ήταν εφικτό».

 

Στη συνέχεια θυμήθηκε τον Αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας και μας αποκάλυψε πως οδηγήθηκε στο λάθος, μετά το επικό του comeback.

 

«Είδα ότι ο Quartararo ήταν πολύ μπροστά και δεν θα τον προλάβαινα. Τότε χαλάρωσα και εκείνη τη στιγμή ήρθε το λάθος. Έμαθα όμως κι από αυτή την εμπειρία».

 

Τέλος, απάντησε σε μια ερώτηση που είναι λίγο πολύ στο μυαλό όλων: κατά πόσο έχει αξία ένα Πρωτάθλημα, όταν το μεγάλο φαβορί είναι εκτός με τραυματισμό.

 

«Η αξία του Πρωταθλήματος είναι η ίδια. Δεν αλλάζει. Ακόμα κι όταν κάποιος τραυματιστεί, η αξία του Τίτλου είναι η ίδια. Όποιος κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς είναι Πρωταθλητής».

 

Ωστόσο ακολούθησε ένα «αλλά» «Όμως αν μιλήσω για τον εαυτό μου, προσωπικά θα ήθελα να είχα όλους τους αντιπάλους μου στην πίστα».

 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και μια πρότασή του σε μια αποστροφή του λόγου του:

 

«Το μυαλό είναι που παίζει τεράστιο ρόλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Όταν είπα ότι δεν μπορώ, τότε ήταν που ο πόνος πολλαπλασιάστηκε. Το μυαλό κάνει πολλά».

Επόμενο άρθρο »

Εγκατέλειψε ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης στην Navarra

« Προηγούμενο άρθρο

Πτώση για τον Γιάννη Περιστερά στο Μιζάνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα