• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez II MotoGP: Αγώνας
Εμφατική, δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Quartararo!
Νέα 26/07/2020 - 00:25

Σε έναν Αγώνα που μοτοσυκλέτες και αναβάτες δοκιμάστηκαν από τις υψηλότατες θερμοκρασίες, ο Fabio Quartararo κατάφερε να πανηγυρίσει τη 2η συνεχόμενη νίκη του!

 

Ο Γάλλος είχε την ίδια στρατηγική όπως και πριν από μια εβδομάδα, ξεκινώντας δυνατά από την pole position και κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους στην αρχή για να φτιάξει διαφορά.

 

Σε αυτό το διάστημα έκανε 1:38,119 που ήταν πάρα πολύ καλός χρόνος για τις συνθήκες (κάποια στιγμή η θερμοκρασία στην άσφαλτο έφτασε τους 63ο C!!), βάζοντας τις βάσεις για τη νέα, σπουδαία του νίκη.

 

Για όλη τη διάρκεια του πολύ απαιτητικού σημερινού Αγώνα ο Fabio Quartararo δεν απειλήθηκε, ενώ πίσω του είχαμε πολλές πτώσεις και εγκαταλείψεις.

 

Με το δυνατό του ρυθμό, ο Quartararo – μόλις στα 21 του χρόνια – κατάφερε προς το τέλος να κάνει διαφορά έως και 8’’ για να τερματίσει τελικά 4,5’’ μπροστά από τον δεύτερο.

 

Έτσι εδραίωσε τη θέση του ως ένα από τα φαβορί για τον Τίτλο, ενώ παράλληλα έγινε και επίσημα ο πιο επιτυχημένος Γάλλος στην ιστορία του MotoGP!

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στις μάχες πίσω από τον Fabio που πήρε μια νέα, εμφατική, νίκη και έγινε ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που παίρνει 2 συνεχόμενες νίκες (μετά τον Marc Marquez).

 

Πίσω από τον Γάλλο είχε ανέβει εν τω μεταξύ ο εκπληκτικός Pecco Bagnaia! Ο Ιταλός πάνω στην Ducati του ξεπέρασε κάθε αντίσταση με ευκολία και πήρε με άνεση τη θέση αυτή.

 

Και την κράτησε μέχρι και 6 γύρους πριν το τέλος, όταν καπνοί άρχιζαν να βγαίνουν από τη μοτοσυκλέτα του, κάτι που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

 

Δεν ήταν ο μόνος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πάρει ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

 

Πιο πίσω, στην 4η θέση, ο Franco Morbidelli είχε μπροστά του μια ευκαιρία να κυνηγήσει ακόμα και το βάθρο. Ωστόσο 9 γύρους πριν το τέλος η Yamaha του τον πρόδωσε...

 

Με αυτά, η μάχη για τη δεύτερη θέση παίχτηκε τελικά ανάμεσα στον πολύ βελτιωμένο αυτό το Σ/Κ Valentino Rossi και στον ομόσταυλό του, τον Maverick Vinales.

 

Ο τελευταίος πλήρωσε κάποια γλιστρήματα και ανοίγματα της γραμμής του στην αρχή του Αγώνα. Στη συνέχεια έμεινε πίσω από τον Valentino Rossi για πολυ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Στο τέλος, λίγο πριν μπούμε στον τελευταίο γύρο, ο Vinales βρήκε την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λαθάκι του Rossi του πήρε τη δεύτερη θέση.

 

Ο Vale όμως έδειξε μια τεράστια μεταμόρφωση και από την απογοήτευση της προηγούμενης εβδομάδας, κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το GP στο Τέξας πέρυσι.

 

Έτσι η Yamaha «κλείδωσε» το βάθρο της Jerez II, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο MotoGP μετά το Grand Prix της Αυστραλίας το 2014!

 

Πιο πίσω ο Takaaki Nakagami πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, τερματίζοντας στην 4η θέση, μπροστα από τον Joan Mir που έκλεισε την πεντάδα των πρώτων.

 

Δεκατρείς μόλις οδηγοί τερμάτισαν, με τελευταίο τον Cal Crutchlow ο οποίος αρχικά εγκατέλειψε, αλλά μόλις είδε ότι θα είχε ευκαιρία να πάρει βαθμούς, επέστρεψε στην πίστα για να τερματίσει.

 

Στις επιλογές των ελαστικών όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας έβαλαν το σκληρό ελαστικό μπροστά, με εξαίρεση τον Alex Rins που είχε τη μαλακή γόμα. Στο πίσω μέρος όλοι είχαν το μαλακό ελαστικό.

 

Ο τραυματίας Marc Marquez δεν αγωνίστηκε, ενώ «έσφιξαν τα δόντια» και αγωνίστηκαν σήμερα οι επίσης τραυματίες Alex Rins και Cal Crutchlow.                                        

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Προβλήματα πίσω από τους πανηγυρισμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για νίκη ο Βασίλης Παντελεάκης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα