• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Δεν έχω ν’ αποδείξω τίποτα στον Marc
Ούτε αυτός σε εμένα!
Νέα 28/07/2020 - 09:53

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Fabio Quartararo, μετά την εμφατική του νίκη στην Jerez II, ήταν να βγάλει «...φωτογραφία με τον Valentino», όπως παραδέχτηκε.

 

Άλλωστε έχει πει στο παρελθόν – και το επανέλαβε μετά τον Αγώνα της Κυριακής – ότι από μικρό παιδί θαύμαζε τον Rossi, με τον οποίο μοιράστηκε το βάθρο.

 

«Θυμάμαι ότι τον πρώτο μου Αγώνα MotoGP τον είδα εδώ στην Jerez με νικητή τον Valentino απέναντι στον Gibernau. Μου έδωσε το κίνητρο να βρεθώ κι εγώ εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν στο βάθρο με τον Vale».

 

Ο Αγώνας τότε ήταν το 2005, με τον Valentino να κερδίζει τον Τίτλο στο τέλος της σεζόν. Κάτι που θέλει να κάνει φέτος ο Fabio, έχοντας δυο στις δυο νίκες.

 

Ο ίδιος, όταν ανέφεραν το όνομα του Marc Marquez, δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα.

 

«Έχω πάρει δυο νίκες και όταν επιστρέψει στις πίστες το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν έχω ν’ αποδείξω τίποτε σε αυτόν, ούτε αυτός σε εμένα. Άλλωστε είναι 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής!»

 

Για τον δεύτερο Αγώνα στην Jerez σχολίασε:

 

«Ήταν απίστευτος αλλά και πολύ δύσκολος. Σε κάποιο σημείο κοίταξα να δω πόσοι γύροι απέμεναν για το τέλος και ήταν 12. Ήμασταν στα μόλις στα μισά και τα χέρια μου έκαιγαν!»

 

Δεν έλειψαν και ορισμένες ανησυχίες για τον Γάλλο πριν την έναρξη του Grand Prix.

 

«Είχα άγχος γιατί ο μηχανισμός για τις εκκινήσεις δεν δούλευε καλά και τις προηγούμενες ημέρες κάθε φορά που τον δοκίμαζα ήταν καταστροφή».

 

«Η ομάδα μου είπε να μην ανησυχώ γιατί το προηγούμενο Σ/Κ τα πήγαινα καλά με αυτό στα ελεύθερα αλλά όχι στον Αγώνα. Τώρα θα γινόταν το αντίθετο! Και όντως τα κατάφερα».

 

Τα κατάφερε άψογα, θα προσθέταμε...

 

«Οι συνθήκες ήταν περίεργες και διαφορετικές σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Είχα φθορά στο μπροστινό και γενικά ήταν ένας από τους πιο δύσκολους Αγώνες της καριέρας μου».

 

«Όταν έχεις κάνει διαφορά από τους πιο πίσω, νομίζεις ότι μπορείς να κόψεις λίγο αλλά τότε είναι που έρχεται το λάθος. Πέρυσι έμαθα να είμαι πιο συγκεντρωμένος».

 

Η νοοτροπία του στο άκουσμα της λέξης «Τίτλος» δεν έχει αλλάξει πάντως, ακόμα και μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

 

«Είναι πολύ νωρίς και είμαστε πολλοί που τον διεκδικούμε. Ο Marc θα γυρίσει στο Brno, ο Maverick είναι γρήγορος και μετά είναι ο Dovi και ο Valentino που πήραν βάθρο».

 

«Οι αντίπαλοι ήταν πολλοί και καλό θα ήταν να μην ήταν τόσοι», είπε χαμογελώντας στο τέλος ο Quartararo.

Επόμενο άρθρο »

«Τέλειο» ήταν το ξεκίνημα της σεζόν για τον Vinales

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Προβλήματα πίσω από τους πανηγυρισμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα